Lindegaard boldog a Unitednél

Anders Lindegaard eltökélt, hogy sikerhez segítse a Manchester Unitedet, miután a szezonban másodszor is pályára léphetett a Swansea City ellen elveszített FA-kupa mérkõzés alkalmával.


A dánnak kevés lehetõsége maradt képességei bizonyítására, miután a Hattyúk ellen kapott két gólnál tehetetlen volt, pedig érthetõ módon több lehetõséget szeretne kezdõként ebben a szezonban. Ráadásul sérülések is hátráltatták lehetséges pályára lépéseit, így a Ligakupában a Liverpool és a Stoke City elleni mérkõzéseket is kihagyni kényszerült, egyedül csak a Norwich 4-0-s legyõzésébõl vehette ki részét a kupasorozat negyedik fordulójában.

 

Azonban a gyerekkora óta a Vörös Ördögöknek szurkoló kapus ettõl függetlenül nagyon boldog, hogy a klubnál játszhat és egy valóra vált álmot élhet meg hétrõl-hétre.

 

"Mindig nagyszerû érzés játszani, de az, ahogyan játszunk talán nem annyira élvezetes, mint ahogyan elképzeltem" - kezdte a PA Sportnak és a Manutd.com-nak adott interjúban.

 

"Nagyon frusztráló. Ha lehetõséget kapsz, az a célod, hogy a lehetõ legjobb oldaladat tudd megmutatni. Nem fordulhat elõ, hogy kevesebbet adj ki magadból, de az se, hogy többet. Így mûködik a futball, és ilyen a kapusok élete is. Nekünk nem adatik meg az a luxus, hogy fõszerepbe hozzuk magunkat. Nekünk elõbb ki kell várnunk, hogy történjen valami, mielõtt megmutathatnánk, hogy mire vagyunk képesek. Egy kapus nem kap labdát, hogy aztán végigszlalmozza a pályát, a miénk egy statikus pozíció. Várnunk kell, mielõtt segíteni tudnánk a csapatunkon."

 

 

Néhány mérkõzésen sérülése miatt nem számíthatott rá menedzsere, így a kispadra Ben Amos és Sam Johnstone ülhetett le helyette, amellyel kapcsolatban arról kérdezték Lindegaardot, hogy nehéz volt-e ezzel megbirkóznia.

 

"Ez igaz" - tette hozzá.

 

"Bár ha távolabbról tekintünk erre a dologra, akkor nem sok különbséget rejt magában. Két, vagy négy mérkõzésen játszani - egyik sem elég. Többet akarok játszani, de azt is ki szeretném jelenteni, hogy boldog vagyok a Unitedben. Az, hogy része lehetek ennek a klubnak, mint magánember is, jobb érzés, mint valaha, ugyanis úgy érzem, hogy egy család tagja vagyok. Ez egy nagyon furcsa helyzet. A korábbi években többet játszottam, de nem éreztem annyira jól magamat, mint most."

 

"Furcsa érzés ilyen helyzetben lenni. Ez új számomra. Személy szerint ebben a szituációban csak annyit tehetek, hogy próbálkozok, és objektíven szemlélem a dolgokat, nem szubjektíven. Könnyen frusztrálttá válhat az ember attól, ha nem játszik. Meg kell próbálnom felülkerekednem magamon, és a klub perspektívájából tekinteni a dolgokra, illetve hogy milyen nyomás alatt vagyunk ennél a klubnál. Ezt követõen sokkal könnyebb lesz megértenem, hogy mi miért történik. Szeretném azt gondolni, hogy ha majd olyan periódusban leszünk, ahol minden mérkõzésünkön nyerni tudunk, akkor nekem is több játéklehetõség fog jutni."

 

"Számomra minden arról szól, hogy ember tudjak maradni. A Manchester Unitednél pedig pontosan ez lehetek most. Boldog vagyok, hogy ennek a hatalmas klubnak a tagja lehetek. Élvezem az öltözõi hangulatot. Ez az én klubom már kisgyerekkorom óta. Ez az álmom. A kérdés az, hogy fel kellene adnom az álmomat, és máshol lehetõséget keresni? Jelenleg az a döntésem, hogy itt maradok és segítem a klubot, ez a legfontosabb."

 

"Nemrég éppen hazaértem a Tottenham elleni vereségünk után. A feleségem megkérdezte: 'Miért vagy ilyen dühös?'. Azt mondtam, mert veszítettünk. Erre õ: 'De te nem játszottál'. Erre én: 'Ez az én klubom, veszítettünk'. Akkor is nagyon csalódott lettem volna, ha csak a kanapéról néztem volna a meccset. Errõl szól ez az egész. Egyszer lenn, másszor fenn. És amikor az ember ezt mondja, emlékeznie kell rá, hogy mennyire szerencsés. Hány futballista mondhatja el magáról, hogy részese legnagyobb álmának? Nem vagyok bolond. Tudom, hogy sokkal több mérkõzést kaphatnék másutt, de most azon vagyok, hogy ezt a klubot segítsem minél jobban."

 

 

A Manchester United tökéletes választ adhatna az FA-kupából való kiesésre, ha egy lépéssel közelebb kerülnének a Wembleyhez, amikor ma este a Sunderlend ellen játszanak a Ligakupa elõdöntõjének elsõ mérkõzésén.

 

"Skandináviából érkezvén nehéz nekem megmondanom, hogy egyes trófeát mennyit jelentenek a klubnak."

 

"Azt látom, hogy a Ligakupa rendelkezik a legkisebb presztízzsel a négy versenysorozat közül, amiben érdekeltek vagyunk. De ez is egy trófea. A Unitednél minden sorozatot meg kell nyernünk, amiben részt veszünk. Ugyanúgy tisztelnünk kell a Ligakupát, mint bármely más sorozatot. Ez volt a helyzet, legalábbis mióta én itt vagyok, az biztos. Minden trófeát meg kell nyernünk, amit csak lehet."

 

"Nagy dolog lenne, ha sikerülne döntõbe jutnunk, különösen azt figyelembe véve, hogy milyen helyzetben vagyunk most. Nagyon fontos lenne számunkra, hogy megnyerjük azt a trófeát. Össze kell szednünk magunkat és elõre lépnünk. Be kell jutnunk a döntõbe."

 

"A mérkõzések nagyon gyorsan váltják egymást, de nagy kerettel rendelkezünk. Tudunk váltogatni a posztok között, úgy, hogy nem igazán érezhetõ minõségi különbség. Gyõznünk kell kedden, és utána is az Old Traffordon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!