Sikeres Ligakupa elõdöntõk

Annak ellenére, hogy egyszer sem nyerték meg az odavágót, a Manchester United csapata jutott tovább az utóbbi három Ligakupa elõdöntõbõl.


2006: Blackburn (1-1, 2-1)

Fél óra után Louis Saha járt túl Brad Friedel eszén az Ewood Parkban, utána viszont  Morten Gamst Pedersen egyenlített, így 1-1-es döntetlennel végzõdött az elsõ találkozó. A visszavágón Ruud van Nistelrooy szerzett korán gólt, de a Rovers Steven Reid révén ismét felhozta magát. Friedel késõbb kivédte van Nistelrooy büntetõjét, de a végsõ szó Saháé volt, ugyanis Wayne Rooney ívelését kapásból ellõve szerezte meg a gyõztes gólt.
 
2009: Derby (0-1, 4-2)
Miután az odavágón kikaptak Kris Commons találatának köszönhetõen, a Vörös Ördögök visszavágtak az Old Traffordon és a Wembley-ig meneteltek. Nani, John O’Shea és Carlos Tevez góljai az elsõ félidõben látszólag eldöntötték a mérkõzést, viszont Giles Barnes szépíteni tudott büntetõbõl.
 
 
A United is kapott egy büntetõt, amit Cristiano Ronaldo értékesített, ez pedig szertefoszlatta a Kosok reményeit, de Barnes a hosszabbítás perceiben mégegyszer betalált. Ezúttal szabadrúgásból csökkentette csapata hátrányát.
 
2010: Manchester City (1-2, 3-1)
Miután Ryan Giggs megszerezte az elsõ találatot, Carlos Tevez akkor már a City játékosaként szerezte mind a két gólt a Kékeknek a 2-1-es hazai gyõzelmük során. Az Old Traffordon már más volt a történet, Paul Scholes-nak és Michael Carricknek köszönhetõen. Tevez ugyan ismét betalált, de ez csak felvezetés volt Rooney fantasztikus fejeséhez, amit akrobatikus módon meg is ünnepelt.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!