Egy évszázadnyi szurkolás

Az Old Traffordon mindenkinek van egy története arról, miként követi a Unitedet, de keveseknek lesz olyan hosszú története, mint Bill Salmonnak, aki a közelmúltban ünnepelte 100. születésnapját.


Miután 1931-ben részt vett elsõ meccsén, a Newton Heath városrészben lakó Salmon a United egyik legnagyobb és leghûségesebb szurkolójává vált. Az ötvenes években ötszörös Ifjúsági FA-kupát nyert Busby-fiúktól, Sit Mattõl Sir Alexig õ mindig ott volt.

 

Bill századik születésnapjának tiszteletére lánya, Kay Shufflebottom a United Review-nek mesélt rendkívüli édesapjáról: "A Manchester United apa életének része és számos nagyszerû emléket õríz arról, hogy a csapatnak drukkol" - magyarázta Kay.

 

"Tudja, hogy valami nagyon különlegeset látott akkor, amikor az ötszörös Ifjúsági FA-kupa gyõztes csapatot látta és véleménye szerint a Busby-fiúk alkották a United történelmének legjobb csapatát. Duncan Edwards-ot tartja a legjobb játékosnak, mert minden poszton tudott játszani és mindig kiemelkedõen teljesített."

 

 

"Apának az Athletic Bilbao elleni (1958/59) 3-0-s BEK gyõzelem a kedvenc mérkõzése; egy olyan meccs, melyet fantasztikus volt nézni mindvégig. Ott volt a müncheni tragédia utáni elsõ mérkõzésen, a Sheffield Wednesday ellen, még mindig megvan a meccs programfüzete, mely megbecsült tulajdona."

 

"Miután átélte Matt Busby mindkét visszavonulását, tudja milyen nehéz átmenet lehet a mostani és teljes mértékben David Moyes mögött áll, mert ragaszkodik ahhoz, hogy õ a megfelelõ ember erre a posztra. Azt hiszem, egy száz éves ember véleménye igen helytálló lehet."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!