Moyes: Könyörtelennek kell lennünk

David Moyes arra sarkallja csapatát, a Manchester Unitedet, hogy szombaton használják ki lehetõségeiket a Swansea City ellen.


A Vörös Ördögök szeme elõtt nem kisebb cél lebeghet, mint hogy véget vessenek három mérkõzéses vereség sorozatuknak, amikor Michael Laudrup és a Hattyúk hat nappal azután, hogy kiejtették õket az FA-kupából egy drámai módon az utolsó pillanatokban született Wilfried Bony fejesgóllal, újra az Old Traffordra látogatnak a Premier League következõ fordulójában.

 

Míg Moyes úgy érzi, hogy az utóbbi idõszakban a szerencse is elpártolt mellõlük, az általa a kezdõcsapatba jelölt játékosok felelõssége, hogy a sérült Wayne Rooney és Robin van Persie hiányában kegyetlenül kihasználják lehetõségeiket a kapu elõtt.

 

"Számos teljesítményünk rendben volt, de valahogy a dolgok nem a javunkra alakultak, általában ellenünk születtek döntések" - kezdte Moyes az Aon Training Complexben ma délután tartott sajtótájékoztatóján.

 

"Ezek nem segítettek, de én azt hiszem, hogy elég jól játszottunk. Mindössze arra van szükségünk, hogy még könyörtelenebbek legyünk a támadóharmadban, és több lehetõséget váltsunk gólra. Ha megnézzük a statisztikát, szinten minden eleme rendbe volt az esetünkben az utóbbi idõben, de csak a gólok száma számít, és mostanság ebben nem jeleskedtünk."

 

 

A mostani rossz sorozat, azaz három egymást követõ mérkõzés elvesztésa, az elsõ eset a 2000/2001-es szezon óta, amikor egyébként a bajnoki címet már bebiztosította a csapat, de Moyes hajthatatlan azt illetõen, hogy nincsenek önbizalombeli problémák a United öltözõjében.

 

"Természetesen a nyeretlenség hatással lehet az ember önbizalmára, mert ez nagy szerepet játszik a mai futballban, de ezt megelõzõen meg hát mérkõzést nyertünk zsinórban, és a mérkõzések után se beszéltünk az önbizalom kérdésérõl. Elõfordulhat a futballban, hogy az ember mérkõzéseket veszít, de meg kell próbálnunk visszatérni a gyõzelem útjára és mindhárom pontot otthon tartani."

 

"Voltak már karrierem során hasonlóan nagy kihívásokkal teli idõszakok. De az örök igazság - a vereség nehézzé teszi a folytatást. Összességében nagyon nagy figyelem hárul ránk, de erre számítottunk is."

 

A Swansea City a múlt vasárnapi mérkõzéshez képest nélkülözni lesz kénytelen a védõ Dwight Tiendalli, és a középpályás, Jonathan de Guzman szolgálatait a már korábban sem bevethetõ játékosaik mellett, de a kényszerû változások ellenére Moyes tudja, hogy mire számíthat szombati vendégeiktõl.

 

"Szerintem számos hasonlóság lesz a múlt hétvégéhez képest" - tette hozzá.

 

"Nem hiszem, hogy a Swanseanál bármilyen drámai változás állna be. Ismerjük a játékstílusukat. Lehet, hogy lesznek változások a játékosok személyében, de nem hiszem, hogy nagyságrendileg változtatnának bármin is ahhoz képest, ahogy a múlt héten játszottak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!