Rafael örül visszatérésének

A Manchester United védõje, Rafael örül, hogy korábbi sérülését követõen a hét közben visszatérhetett - bár a brazil bekk alapvetõen jobb eredményben reménykedett.


Az energikus jobboldali védõ kedden, a Sunderland ellen a Stadium of Lightban elszenvedett Ligakupa vereség alkalmával térhetett vissza megszokott szerepkörébe a védelemben. Korábban a Boxing Day-en a Hull City ellen elszenvedett sérülése miatt kénytelen volt kihagyni a Norwich City, Tottenham Hotspur, Swansea City trió elleni mérkõzéseket.

 

"Jó, hogy visszatérhettem sérülésemet követõen, bár természetesen az eredmény nem volt túl jó a mi szempontunkból, de boldog vagyok, hogy újra játszhattam" - kezdte Rafael a MUTV-nek.

 

"Ha sérült vagy, nem tudsz segíteni a csapatodon, a Spurs elleni bajnoki, illetve a Swansea elleni FA-kupa vereséget pedig csak a lelátóról nézhettem, nem tehettem semmit. Az ember mindig arra törekszik, hogy a pályán lehessen és gyõzelemhez segítse csapatát."

 

Annak ellenére, hogy az utóbbi idõk meccsdömpingje jelentette fizikális megterhelés még a legjobb atlétákat is megviseli, Rafael úgy érzi, már hozzászokott azokhoz az elvárásokhoz, amelyeket a Vörös Ördögök sûrû programja generál.

 

 

"Mióta a Unitedben játszom, nagyon sok mindenben változtam" - tette hozzá.

 

"Amikor még Brazíliában játszottam, lehet, hogy ugyanennyi mérkõzésünk volt egy szezonban, de nem ugyanilyen intenzitásúak. Mióta a Unitednél vagyok, nekem ezzel a dologgal is meg kellett birkóznom."

 

"Sokat változtam mióta itt vagyok, megváltozott az egész mentalitásom. Hat éve játszom az angol bajnokságban, és természetesen ilyenkor alkalmazkodni kell. Bizonyos szempontból változtatnom kellett azon a stíluson, ahogyan korábban játszottam."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!