Manchester United 2-0 Swansea City

A Manchester United fontos gyõzelmet aratott, többen nagyszerûen teljesítettek a találkozón.


Remek iramban kezdõdött a mérkõzés, a manchesteri arcokon eltökéltség látszódott, ám nem mentek fejjel a falnak a hazaiak. Remekül megszervezett védekezésbõl kívántak helyzeteket kialakítani és elõttük adódtak komolyabb lehetõségek.

 

Öt perc telt el a meccsbõl, mikor Shelvey lövését könnyedén fogta David de Gea, majd egy perc múlva Adnan Januzaj jobboldali szabadrúgása után Nemanja Vidic tüzelt kapu fölé.

 

A 11. percben nagyszerû passzolgatás után Danny Welbeck futott keresztbe a tizenhatos elõtt, felvágták, amiért szabadrúgást ítélt Chris Foy. Januzaj 19 méterrõl kiválóan lõtte el a játékszert, ami azonban a felsõ lécen csattant, Tremmelnek köze nem volt a védéshez, ha kicsit lejjebb megy a lövés, a kapus biztosan nem tudta volna fogni.

 

Az elsõ negyedóra végén kisebb porszem került a hazai védelem gépezetébe, Patrice Evra és Chris Smalling pocsék helyezkedése után Routledge ugrott ki majd szélrõl laposan belõtte középre a labdát, de csak manchesteri játékost talált meg.

 

A következõ bõ tíz percben visszaesett a színvonal, a Swansea többet birtokolta a labdát és sokat volt a hazai térfélen, de képtelen volt áttörni a védelmet.

 

A 27. percben Darren Fletcher átadása után Evra lövését hárította Tremmel, majd egy gyors szabadrúgás után a francia védõ Shinji Kagawához továbbított, aki az alapvonalról laposan középre lõtt, Tremmel azonban kivetõdve megszerezte a labdát Welbeck elõl.

 

Nem sokkal késõbb Evra beadátás Antonio Valencia tette le nagyszerûen Fletchernek, a középpályás azonban 16 méterrõl kapu fölé bombázott, majd labdaszerzés után Valencia labdáját Rafael középre gurította, Welbeck nagy helyzetbe került, de 11 méterrõl fél méterrel elvétette a jobb alsót.

 

A szünet elõtt még egy Evra próbálkozás és egy Shelvey lövés volt feljegyezhetõ, de egyikük sem talált kaput.

 

Fordulás után David Moyes megcserélte Kagawa és Januzaj posztjait, ami nagyon jót tett a csapatnak, sokkal lendületesebbé vált ezzel a Manchester United.

 

Nem is kellett sokáig várni a gólra, hiszen a 47. percben Januzaj balról ívelt a hosszúra, ahol Kagawa fejelt üresen, Tremmel nagyot védett, de a kiütött labdára Valencia csapott le és 4 méterrõl a kapuba helyezett, 1-0 a hazaiaknak.

 

 

Percekkel késõbb Januzaj csodás átadással ugratta ki Evrát, kinek beadásába Williams kicsit bele tudott érni, ezzel menteni tudott Welbeck és Kagawa elõl.

 

Az 53. percben szép kontrát vezettek a Vörös Ördögök, Januzaj, Welbeck, Kagawa volt a labda útja, a japán lövése azonban elkerülte a kaput.

 

Ismét a belga játékos remekelt, ezúttal jobbról ívelt kapu elé, amit a védõk kifejeltek, Evra csapott le a labdára, amit kicsit sután talált el, de Welbeck zseniálisan pörgetett a labdába, ami a bal alsóban kötött ki, 2-0.

 

 

Hatvanhat percnyi játékot követõen a 3-0 is jöhetett volna, Valencia vette észre, hogy Kagawa üresen van, hozzá lõtte a labdát, a japán balról zseniális beadással találta meg Smallingot, aki üresen, 3 méterrõl azonban hatalmas helyzetet hagyott ki.

 

Welbeck egymaga alakított ki lövõhelyzetet, de nem talált kaput, ahogya Kagawa sem. Újabb kiváló kontrát vezettek a hazaiak, Januzaj látta, hogy Rafael megindul a balon, a brazil védõ a félpályán megkapta a labdát, majd Kagawához továbbított, aki egy cselt is megengedett magának, lövését azonban a visszafutó Britton a gólvonal elõl menteni tudta.

 

Az utolsó negyedóra komoly helyzet nélkül zajlott le, David Moyes csapata már visszavett, a Swansea pedig tanácstalannak bizonyult a védelem feltörését ileltõen.

 

Nagyszerû mérkõzésen két ellentétes félidõ után - míg az elsõben inkább a védekezésben remekeltek a hazaiak, a másodikban több nagyszerû támadást vezettek - a Manchester United megérdemelt gyõzelmet aratott.

 

 

Premier League, 21. forduló

Manchester United 2-0 Swansea City

Old Trafford, 75035 nézõ

 

Vezette: Chris Foy

 

 

United: De Gea - Rafael, Smalling, Vidic, Evra(Büttner 79.) - Carrick, Fletcher - Valencia, Januzaj, Kagawa - Welbeck(Hernandez 85.)

Pad: Lindegaard, Giggs, Cleverley, Zaha, Lingard

 

Swansea: Tremmel - Rangel, Amat, Williams, Davies - Britton, Canas(Chico 17') - Pozuelo, Shelvey(Alvaro 63.), Routledge - Bony

Pad: Richards, Cornell, Lucas, Taylor, Donnelly

 

 

Gólszerzõ: Valencia 47', Welbeck 59'

 

Sárga lap: Rangel, Bony


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!