Glazerék magabiztosak a pénzügyi jövõt illetõen

A Glazer család kijelentette, magabiztosak azt illetõen, hogy a Manchester Unitednél jól alakulnak a dolgok, a bajnoki címvédõ részvényeinek árában beálló esés ellenére.


Hétfõn 15.16 dolláros áron nyitottak a Manchester United részvényei a New York-i Értéktõzsdén, amely 4 dollárral kevesebb, mint a tavaly májusban, azaz a csapat bajnoki címének idejében regisztrált 19.34 dolláros részvényárfolyam.

 

Azonban ezzel együtt még így is a 12 hónapos legrosszabb eredmény, 14.39 $ felett van a részvények értéke, és a Glazer családnál, mint a Manchester United tulajdonosai, hajthatatlanok azt illetõen, hogy továbbra is "hosszú távon" tekintsék a részvényárfolyamok alakulását, ahogyan azt hangoztatták is 2012. augusztusában 14 dolláros kezdõ részvényárfolyamnál.

 

 

"A Glazer család nagyon nagy mértékben hosszú távon nézi a klub részvényeinek árfolyam-, és értékbeli alakulását - számos változás történt ebben a tekintetben az elmúlt 18 hónap során, de továbbra is kényelmesnek tekinthetõ számukra a jelenlegi helyzet" - állítja egy klubhoz közel álló forrás.

 

Az elmúlt évben számos, a klubhoz kapcsolódó faktor volt hatással az árra, de leginkább Sir Alex Ferguson sokak számára hirtelen visszavonulása, és annak bejelentése okozott nagy visszaesést a részvényárakban.

 

A nyári hónapok során a részvények újra magukra találtak, csakúgy, mint az év végén, igaz, októberben volt egy elég mély hullámvölgy is.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!