Moyes célja a hátrány ledolgozása

David Moyes szerint a Chelsea vasárnapi, Stamford Bridge-n való legyõzése 'nagyon jó 10 napot' idézhetne elõ a Manchester United számára.


A Vörös Ördögök menedzsere a csapat legutóbbi hat bajnokin aratott öt gyõzelmével a háta mögött már nagyon várja a nyugat-londoni látogatást, és bár a harmadik helyen álló Chelsea együttesétõl kilenc ponttal vannak lemaradva, a Swansea múlt heti legyõzésével véget vetettek három mérkõzéses vereségsorozatuknak, ez pedig morálisan pozitív hatással volt rájuk.

 

"Megvan rá az esély, hogy egy nagyon jó 10 napos periódust idézne elõ, ha legyõznénk a Chelsea-t" - kezdte Moyes riporterek kérdésére az Aon Training Complexben.

 

"Gyõztünk a Swansea ellen, szerdán pedig már kupakötelezettségünk van, így ez egy nagyon fontos 10 nap lehet. A Chelseahez látogatni mindig nagy esemény és fontos mérkõzés, én pedig már nagyon várom."

 

A Chelsea makulátlan mérleggel rendelkezik hazai pályán a bajnokságban, ugyanis ebben a szezonban egyszer sem veszítettek a Stamford Bridgen-n, és csak egy csapat tudott döntetlennel távozni. Ebbõl kifolyólag David Moyes maximálisan tisztában lehet, hogy mire számíthat a fõvárosban, és bár nehéz megítélni, hogy egy esetleges siker milyen hatással lenne a csapat jövõbeli teljesítményére, az biztos, hogy pozitív hozadékai lennének.

 

 

"Abban a helyzetben, amelyben jelenleg vagyunk, nem lenne jó olyat mondani, amelyet nem tudnánk alátámasztani, vagy igazolni" - tette hozzá a skót menedzser.

 

"Minél inkább a következõ mérkõzés megnyerését, és ennek hosszútávú hatásait tartom szem elõtt, annál inkább gondolhatok a kissé távolabbi jövõre. De mindig a tabella élére gondolok és nem másra."

 

"Ez egy nagy mérkõzés lesz számunkra azt illetõen, hogy közelebb kerülhessünk ehhez a célunkhoz, ezért mindent meg kell tennünk a pontszerzéshez. Még rengeteg mérkõzés van hátra. A bajnoki formánk nem volt annyira rossz az utóbbi idõben, és a Tottenham ellen se kellett volna veszítenünk."

 

Augusztusban a United 0-0-s döntetlent játszott a Chelseavel az Old Traffordon, amely mérkõzésen egyik csapat se akarta kijátszani kártyáit a szezon korai szakaszában. De miként fog alakulni a két csapat összecsapása ezúttal?

 

"A Chelsea fejlõdik és elkezdte megtalálni az egyensúlyt a támadói között. Van néhány igazán tehetséges játékosuk a csatárok mögött például Oscar és Eden Hazard személyében. Nagyon jó játékosaik és tehetséges csapatuk van."

 

"Bizonyította az évek során a Chelsea, hogy erõsek a Stamford Bridge-n, nekünk pedig ezért úgy kell hozzájuk látogatnunk, hogy megnehezítjük a dolgukat. Ugyanolyan nehézzé kell tennünk a Chelsea napját, mint tették azt õk ellenünk az Old Traffordon - akkor úgy éreztem, hogy megérdemeltük volna, hogy gólt szerezzünk, de sehogy se akart összejönni."

 

A United legutóbbi, élbolyhoz tartozó csapattal való találkozása alkalmával 1-0 arányban sikerült legyõzniük az Arsenalt még novemberben az Old Traffordon, amely során céltudatos, de ezzel együtt kõkemény futballal rukkoltak elõ, Moyes pedig hiszi, hogy legénysége a mostani erõpróbához is hasonlóképpen fel fog nõni.

 

"Az évek során már hozzászokott ez a csapat az ilyen nagy megmérettetésekhez, és nem hiszem, hogy ezúttal is bármi másként lenne, mint korábban. Szoros mérkõzést vívtunk velük a szezon kezdetén az Old Traffordon, és jó esély mutatkozik rá, hogy ugyanilyen mérkõzésre lesz kilátás ezúttal is. Jose nagyszerû mérleggel rendelkezik a Stamford Bridge-n, úgyhogy ezen változtatnunk kell."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!