Carrick a rosszkor bekapott gólokat kárhoztatja

Michael Carrick szerint vasárnap a Manchester United volt a jobb csapat a Stamford Bridge-n, mielõtt szünet elõtt és után a Chelsea két góllal megpecsételte a találkozó sorsát.


A Vörös Ördögök uralták a mérkõzés elsõ pillanatait a Stamford Bridge-n, de balszerencsés körülmények között hátrányba kerültek, amikor Samuel Eto'o lövése Michael Carrick lábán megpattanva David de Gea hálójába vágódott.

 

David Moyes legénysége ezt követõen mindent megtett az egyenlítésért, de törekvéseiket közvetlenül a félidõt megelõzõen derékba törte Samuel Eto'o újabb találata. Hogy a dolgok még rosszabbak legyenek, a Chelsea csatára nem sokkal a fordulást követõen pedig mesterhármast jegyezhetett.

 

Ennek ellenére a manchesteriek továbbra is töretlenül mentek elõre, és erejükbõl futott a szépítésre a csereként beállt Javier Hernandez révén. Sajnos azonban ekkorra már nem igazán volt mit tenni, Nemanja Vidic késõi kiállítása pedig tovább tetézte a címvédõ pocsék napját.

 

"Teljesen földre vitt bennünket az elsõ félidõ vége" - ismerte el Carrick az MUTV-nek.

 

"Azt gondoltam, hogy az elsõ félidõ nagy részében mi voltunk a jobb csapat, úgyhogy a félidõben 2-0-ás hátrányban lenni, elég nagy érvágás volt számunkra."

 

"Azt mondtuk a félidõben, ha mi tudjuk megszerezni a következõ gólt, akkor visszajöhetünk a mérkõzésbe, de a harmadik bekapását követõen ez már nagyon meredek feladattá vált. Mindkét gól nagyon rossz idõpontban esett, ezen a szinten ez meghatározta a mérkõzés végkimenetelét."

 

 

David Moyes mérkõzés utáni nyilatkozatában elmondta, "csak magukat hibáztathatják" a Chelsea második és harmadik góljához vezetõ védelmi hibákért, ezzel pedig Carrick is egyetértett.

 

"Jobban kell védekeznünk a pontrúgásoknál" - tette hozzá az angol középpályás.

 

"Akcióból nem tûntek annyira veszélyesnek - nem éreztük úgy, hogy gondot okozhatnak belõle."

 

"De jobban kell magunkra koncentrálnunk. Amikor bekaptunk egy gólt, azt követõen szükség lett volna tõlünk valamiféle fellángolásra, de nem tudtunk olyan lehetõséget teremteni, hogy gólt tudjunk szerezni."

 

A Manchester United hangerejérõl híres idegenbeli szurkolótábora ezúttal is kitett magáért, Michael Carrick pedig szeretné, ha következõ mérkõzésükön azzal jutalmazhatnák meg õket, hogy bejutnak a Wembleyben rendezendõ Ligakupadöntõbe, a Sunderland elleni szerdai elõdöntõ visszavágó mérkõzésen.

 

"Az elmúlt hónapok során hihetetlen támogatást kaptunk a szurkolóinktól, amiért nagy köszönettel tartozunk nekik."

 

"Mi jelenleg minden tõlünk telhetõt megteszünk, de a dolgok nem a mi javunkra alakulnak mostanában. Ha mind összetartunk, akkor biztos vagyok benne, hogy ez hamarosan változni fog."

 

"Még nem akarunk semmit leírni. Jelenleg nem vagyunk abban a helyzetben, amihez hozzászoktunk, de nem fogjuk feladni. Tovább fogunk harcolni - nem tehetünk mást!"

 

"Amilyen gyorsan csak lehet, szeretnénk újra pályára lépni. Szerdán újabb nagyon fontos mérkõzés vár ránk, egy döntõ kivívásának lehetõségével - egy ilyen lehetõséget nem lehet könnyedén venni. Túltesszük magunkat a mostani állapoton, összeszorítjuk a fogainkat és készen fogunk állni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!