Cole: Mata illene a Unitedbe

A volt United játékos - Andy Cole - szerint Juan Mata-nak jó helye lenne a Vörös Ördögöknél, miután a Chelsea csapatában nem kap elegendõ lehetõséget.


 A hírek szerint a United 37 millió fontot ajánlott a spanyol játékosért, és jól haladnak a leigazolása ügyében.

 
Mata az idei szezonban eddig csak három alkalommal volt kezdõ Jose Mourinho csapatában és a világbajnokságra való tekintettel szeretne több játéklehetõséget kapni.
 
Habár egyesek szerint a játékos nem illene a hagyományos szélsõkkel játszó Unitedbe, Cole meg van gyõzõdve arról, hogy Mata meghozná a várva várt kreativitást.
 
"A Chelsea-nél kétszer is az év játékosa volt, így elég furcsának tartom, hogy nem kap lehetõséget" - mondta a Sky Sports News-nak Cole, aki 1995 és 2001 között csaknem 100 gólt szerzett a Vörös Ördögöknél.
 
"Jose Mourinho meghozott egy döntést, aminek következtében Mata csak kevés szerepet kap nála, így ha csatlakozna a Unitedhez, akkor véleményem szerint egy fantasztikus játékosa lenne a csapatnak."
 
 
"Az érkezése óriási erõsítés lenne, ráadásul a nyári átigazolási idõszak miatt csalódott szurkolók is megnyugodnának. Az idei bajnokság megnyeréséhez már kisebb csodára lenne szükség, de õ a következõ szezonra is hatalmas pluszt jelentene."
 
"Ha megnézed a Manchester United történelmét, akkor láthatod, hogy mindig szélsõkkel álltak fel és támadó focit játszottak. Nem hiszem, hogy ez a filozófia változott volna a csapatnál az idõk során, mindig is a támadó 4-4-2-es alakzatra épült a csapat."
 
"Természetesen Mata ebben a formációban is tud teljesíteni. Úgy gondolom, hogy elég jó játékos ahhoz, hogy akár 4-4-2-ben, akár 4-5-1-ben maradandót alkosson."
 
"A képességeit a Chelsea-ben is és a válogatottban is egyaránt megmutatta. Õ egy minõségi játékos. Nagyon kreatív és azt hiszem, hogy ez az, amire most szüksége van a Unitednek - egy kis kreativitásra."
 
Többen beszéltek arról is, hogy Mourinho szeretné Wayne Rooney-t is bevonni az üzletbe, ám Cole meg van gyõzõdve róla, hogy az angol válogatott támadó maradni fog.
 
"Nem kicsit lepõdnék meg, ha ez megtörténne" - tette hozzá Cole.
 
"Nem tudom elképzelni, hogy Wayne Rooney a Chelsea-hez igazolna az üzlet keretében. Wayne az egyik kulcsjátékosa a Unitednek és nem csak most, hanem remélhetõleg még hosszú évekig az is lesz. Szerintem mindenki azt akarja, hogy maradjon."


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!