Ferguson: Bolondok lennének, ha kirúgnák Moyes-t

A Manchester United volt menedzsere - Sir Alex Ferguson - szerint a klubnál hatalmas hülyeséget követnének el azzal, ha ennyi idõ után kirúgnák David Moyes-t.


 A United folyamatosan erõlködik, mióta Moyes átvette az irányítást és huszonkét forduló után a 7. helyet foglalja el a csapat a Premier League tabelláján 11 gyõzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel.

 
A Vörös Ördögök kiestek a Ligakupából és az FA-kupából is, így már csak a Bajnokok Ligájában harcolhatnak az elõrébb jutásért.
 
A gyenge szereplés miatt számos spekuláció látott napvilágot arról, hogy a hat évre szerzõdött menedzsert még az elsõ szezonja elõtt elküldenék. Ferguson szerint ez nagy ostobaság lenne és elmondta, hogy a következetesség és a türelem a két alappillére a hosszútávú sikernek.
 
"Soha nem tudom megérteni, hogy a klubok miért cserélik le olyan gyakran a menedzsereket" - mondta.
 
 
"A vezetõség tagjainak meg kell vitatniuk egymás között annak a menedzsernek az adottságait, akinek fel akarják ajánlani a munkát, valamint végig kell nézniük az önéletrajzát, a karakterét és a filozófiáját."
 
"Ha ez alapján a menetrend alapján döntik el, hogy kit választanak, akkor miért ne tartanának ki a döntésük mellett? Szerintem ez elég nagy butaság lenne."
 
"Semmi szükség lesüllyedni erre a szintre (hogy kirúgják a menedzsereket)."
 
"A United bármit meg tud tenni. Óriási történelmük van, és a klub filozófiája is nagyszerû."
 
Mielõtt Ferguson a Unitedhez került, 10 trófeát sikerült szereznie az Aberdeen csapatánál, ennek ellenére 6 évébe került, amíg a manchesteri csapattal elõször meg tudta nyerni a bajnokságot a 92/93-as szezonban.
 
Visszavonulásáig ezen kívül még 12 bajnoki címet nyert a csapattal, az utolsót a tavalyi szezonban. A volt menedzser állítja, hogy soha nem látott még az ideihez hasonló szoros szezont.
 
"Ez az elsõ olyan év, amikor úgy látszik, hogy tényleg megnyerheti akár 5-6 csapat is a bajnokságot, szóval ez egy nagyszerû szezon" - tette hozzá.
 
"Továbbra sem egyszerû az elsõ helyen végezni. Úgy gondolom, hogy ez a legnyitottabb és a legnehezebb bajnokság az összes közül. Bárki ellen kikaphatsz."


fourfourtwo.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!