Moyes örül Mata érkezésének

David Moyes exkluzív interjúban adott választ a MUTV által feltett kérdésekre, miután lezárult Juan Mata leigazolása.


 Mennyire elégedett azzal, hogy sikerült leigazolni Juan Matát?

Nagyon elégedett vagyok. Õ olyasvalaki, aki iránt hosszú ideje érdeklõdünk. Nem mondhatok el sokat errõl, de pár hónapja már figyeltük annak reményében, hogy sikerülhet megszerezni. Nem hittem benne, hogy összejöhet, ugyanis nem gondoltam, hogy a Chelsea valaha is eladná nekünk. Szerencsére sikerült és ennek nagyon örülök.
 
Mennyire lepte meg, hogy a Chelsea azt a játékosát engedte el akit az elmúlt két szezonban az év játékosának választottak a csapatnál, ráadásul egy közvetlen riválisnak adták el?
Egy kicsit meglepett, ugyanis nem túl gyakori, hogy ilyen történjen két Premier League csapat között. Egy igazán izgalmas játékossal gazdagodtunk vele és már nagyon várom a vele való munkát. Nagyszerû munkát végzett az elmúlt években a Chealsea-nél a góljaival és a gólpasszaival. Izgatottan várom, hogy végre láthassam, ahogy nálunk teszi ugyanezt.
 
Tudjuk, hogy mennyire nehéz top játékosokat szerezni januárban. Biztosan õ a legjobb, aki elérhetõ volt?
Úgy gondolom, hogy igen. Az elején elmondtam, hogy nem hiszem, hogy lenne új igazolás. Ez nem azt jelenti, hogy pesszimista vagyok, hanem azt, hogy tényleg ezt gondoltam, mert ez volt az igazság. A színfalak mögött viszont keményen dolgozunk és amikor látjuk a lehetõséget, mindent megadunk Ed Woodwardnak és a stábnak, hogy meg tudjuk szerezni a játékost. Ahogyan azt már elmondtam, alig vártam, hogy létrejöjjön az üzlet, és a játékosok is nagyon várták már. Hiányzik egy kis kreativitás és elképzelés a támadó harmadból és nagyon remélem, hogy Juan ezt fogja nyújtani nekünk.
 
 
Az emberek nagyon izgatottak, hogy együtt láthatják majd õt olyan játékosokkal, mint Wayne, Robin és Adnan...
Egy izgalmas csapatot szeretnék építeni. Mindig is ez volt az az út, amin járni akartam és a saját elképzeléseimet szerettem volna megvalósítani. Az igazat megvallva más járható utat nem is ismerek. A gyõzelem a célom és szeretnék adni valamit a szurkolóknak, mert az igazság az, hogy eddig ez nem sikerült túl gyakran. Amit ezzel mondani akarok az az, hogy ez csak az elsõ igazolás volt a sok közül. Juan érkezése még csak a kezdet.
 
Klubrekordnak számító igazolásról van szó. Gondolja, hogy Juan képes lesz kezelni az ezzel járó nyomást?
Ha valaki úgy tud játszani, mint õ, akkor minden figyelmét a labdára irányítja és azzal hoz döntéseket. Amikor valaki csatlakozik a Manchester Unitedhez, átesik egy-két teszten. Elsõként a játékosok tesztelik, amikor elõször van velünk edzésen, mert látni akarják, hogy mit is tud igazából hozzá tenni a csapat játékához. Biztos vagyok benne, hogy megismertetik vele az itteni szokásokat és megmutatják neki, hogy hogyan mennek a dolgok. A spanyol válogatottban is játszik és hosszú távra igazoltuk le. Remélhetõleg pontosan úgy fog játszani és azt fogja nyújtani, amire képes.
 
Tervezi, hogy lehetõséget adjon neki a kedd esti Cardiff elleni mérkõzésen?
Igen tervezem, ugyanis szinte teljesen megfelelõ állapotban van. Tiszában vagyok vele, hogy kihagyott egy pár mérkõzést és nem játszott annyiszor, amennyiszer szeretett volna, de ha lehetõségem van rá, mindenképpen szeretném, ha pályára lépne Cardiff ellen.
 
 
Az elõbb azt mondta, hogy ez csak az elsõ igazolás volt a sok közül. Mit gondol, januárban lehet még számítani újabb érkezõre?
Nem hiszem, hogy januárban sikerülne összehozni egy újabb igazolást. Jelenleg is dolgozok rajta és teszem a dolgom. Konkrétan tudjuk, hogy mit szeretnénk csinálni és ha változás lesz az utolsó héten, ami néha megtörténhet, akkor próbálkozni fogunk. Nagyon remélem, hogy még számos érkezõ fogja követni Matát, de ezekre fõként nyáron kell majd számítani.
 
Végül pedig: Mit gondol, Juan érkezése mindenkire jó hatással lesz?
Az érkezése kétségtelenül doppingol mindannyiunkat. Eddig sajnos nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. Ezt egy új kezdetnek tekintjük. Sokat kell javulnunk és ahhoz, hogy ez sikerüljün, meg fogok próbálni pár új játékossal erõsíteni. Ahogy már elmondtam, Juan érkezése még csak a kezdet.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!