Moyes: Mindenki becsüli Matát

David Moyes szerint Juan Mata egy olyan játékos, akit mindenki elismer a világon.


A huszonöt éves VB-gyõztest kétszer választották meg a Chelsea csapatánál az év játékosának. Ennek ellenére Jose Mourinho kezei alatt nem kapott annyi lehetõséget, amennyit szeretett volna, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy létre jöjjön a klubrekordnak számító igazolás szombaton.

 
A hétfõ délutáni sajtótájékoztató után Moyes elmondta, hogy mennyire elégedett és tisztelettel adózott a spanyol játékos hozzáállása elõtt.
 
"Õ egy top játékos, ezt már bebizonyította" - mondta Moyes. "Magabiztossá tette õt az, amit már elért az elõzõ pár szezonban. Nem hiszem, hogy létezik bárki, aki szereti a focit, nézi az angol bajnokságot és ne ismerné el õt a góljai és a kialakított helyzetei miatt. Van önbizalma. Az, hogy már a mi játékosunk, elégedettséggel tölt el."
 
 
"Nem ismerem még õt annyira, hogy nagy jelzõkkel illessem, de mindenkitõl csak a legjobbakat hallottam róla. Nagyon összeszedett és céltudatos. Egy okos és intelligens játékos. Amit eddig láttunk belõle, mind ezt igazolja."
 
"Érti a klubnak a filozófiáját, amihez csatlakozott. Spanyol válogatott játékosként szeretne minél több lehetõséget kapni a világbajnokságon. Úgy gondolom, hogy hitelesen tud hozzátenni valami pluszt ahhoz, amivel már rendelkezünk."
 
"Számos poszton tud játszani és ez kétségtelenül fontos, ha visszanézünk az elmúlt idõszakra, amikor olyan játékosokat kellett nélkülöznünk, mint Wayne Rooney, vagy Robin van Persie. Gondoljon csak bele mindenki, hogy milyen elõnyt jelenthet, amikor az ilyen nehéz idõszakokban is a sorainkban tudhatjuk majd Matát."
 
Amikor arról kérdezték, hogy Mata milyen poszton fog játszani a Unitedben, a menedzser vonakodott attól, hogy egy pozíciót megnevezzen és helyette rámutatott a játékos rugalmasságára.
 
"Egyáltalán nem fog meglepni az, amit majd nyújtani fog nekünk. Tud játszani mindkét oldalon és közvetlenül a csatár mögött is. A középpálya mindhárom támadó posztján fog játszani. Tudjuk, hogy mit várhatunk tõle. Mindezt a saját stílusában teszi."
 
"De a lényeg az, hogy a három poszt közül bármelyiken tud játszani. Ez is része annak, amit akarunk. Olyan játékosokat akarunk, akik tudnak alkalmazkodni és rugalmasak. Olyanokat szeretnénk, akik játék közben bármikor tudják cserélgetni a helyüket. Nem akarunk olyan játékosokat, akik egy poszthoz vannak kötve. Ezzel több lehetõségünk lesz mérkõzés közben változtatnunk bármikor, amikor azt szükségesnek érezzük."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!