Moyes: Ez része a fejlõdésüknek

A Manchester United menedzsere - David Moyes - magyarázatot adott arra, hogy miért távozott kölcsönbe a klubtól ilyen sok játékos az átigazolási idõszak utolsó napján.


Összesen kilenc fiatal játékos hagyta el ideiglenesen az Old Traffordot, többek között Wilfried Zaha (Cardiff City); Federico Macheda, Tom Thorpe és Tyler Blackett (Birmingam City); valamint Charni Ekangamene és Sam Byrne (Carlisle United).

 
"Szeretnénk, ha több tapasztalatot tudnának szerezni ezek a játékosok" - mondta Moyes a MUTV-nek. "Már számos mérkõzést játszottak a tartalékoknál, de ezzel most magasabb szintre léphetnek, ha a kluboknál az elsõ csapatban szerepelhetnek. Remélhetõleg sok lehetõséget kapnak majd."
 
 
"A fejlõdésük része, hogy elõször az U18-as csapattal játszanak, majd pályára léphetnek a tartalékokkal és végül felkerülnek az elsõ csapatba. Manapság pedig nagyon nehéz feladat áthidalni azt a különbséget, ami a tartalékok és az elsõ csapat között van."
 
"Az igazat megvallva nem túl jó a menetrend ebben az országban. Elég nagy a különbség az U21 és a Premier League között, emiatt ezek a játékosok szeretnének lehetõséget kapni és megkérdezik: Elmehetünk kölcsönbe?"
 
"Ez egy lehetõség számunkra, hogy megfigyelhessük õket egy adott bajnokságban szerepelve. Erre megvannak az embereink, akik minden mérkõzést figyelemmel követnek és jelentést készítenek róluk, amikor visszatérnek a klubhoz. Ez is a fejlõdésük egy része. Talán idõvel, ha kicsit más lenne a menetrend, nem kellene õket kölcsönbe küldenünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!