Smalling a jobb szerencsében reménykedik

Chris Smalling úgy érzi, változnia kell a szélállásnak a Manchester United szerencséjét illetõen, miután a Stoke City ellen ismét elpártolt mellõlük Fortuna istennõ.


Csak az elsõ félidõben a Vörös Ördögök sérülés miatt elveszíteteték két védõjüket, emellett pedig egy megpattanó szabadrúgásból kapott góllal hátrányba is kerültek. Smalling úgy érzi, ahogy a csapat a fordulást követõen egységbe tömörült, majd Robin van Persie szezonbeli 12. találatával egyenlített, jobb végkifejletet ígért, mint hogy történetük elsõ Premier League vereségét elszenvedjék a Britannia Stadiumban.

 

"Azt gondolom, hogy a mérkõzés nagy részében domináltunk, és talán egy másik napon a helyzeteink be is mennek" - kezdte Smalling a csapat busza mellõl adott mérkõzés utáni interjúban.

 

"Hihetetlenül frusztráló ez a dolog. Az elsõ góljuk olyan volt, amellyel nem sok mindent lehet kezdeni, de mi úgy jöttünk ki a második félidõre, hogy megmutatjuk, mire vagyunk képesek, és szinte azonnal vissza is tudtunk jönni a mérkõzésbe."

 

"Azt hittem, hogy az egyenlítésünk után tovább tudunk elõre menni, és talán két-három gólt szerezhetünk még, mert ezt érdemeltük volna az alapján, ahogy játszottunk. De Charlie Adam csodálatos gólja teljesen visszavetett minket."

 

"Végig nyomás alatt tartottuk õket a második félidõben, rengeteget volt nálunk a labda, de valahogy semmi nem akart sikerülni. Még a végén se, amikor Wayne szabadrúgását a kapusuk a kapufára tolta, szóval ez nem a mi napunk volt."

 

 

Smalling nem kér szimpátiát csapata irányába, még akkor se, ha balszerencséjükre más evidens példák is akadnak az elmúlt idõszakból. Ehelyett inkább abban reménykedik, hogy hamarosan már megfordulhat szerencséjük.

 

"Szerintem ez pontos leképezõdése a balszerencsének" - tette hozzá.

 

"Megsérülnek a játékosaid, bizonyos döntéseket ellened hoznak meg, megpattanó lövésbõl kapsz gólt. Sajnos utóbbiból elég sok olyan volt ebben a szezonban, amely pont ellenünk született. De remélhetõleg hamarosan változás állhat be ebben a tekintetben, és a szerencse mellénk pártol"

 

Az angol válogatott védõ úgy érzi, a United jövõbeli mérkõzésein Van Persie és Rooney visszatérése olyan dolog lehet, amely majd feléjük billentheti a mérleg nyelvét. A novemberi, Arsenal elleni gyõzelem óta a páros elõször léphetett pályára együtt kezdõként, és bár még közel sincsenek megfelelõ edzettségi állapotban, Smalling szerint biztatólag hat rájuk, hogy a sikeres tandem újra összeállhatott.

 

"Ha visszatekintünk a Cardiff City elleni mérkõzésre, akkor elmondhatom, hihetetlen önbizalommal álltunk neki annak az összecsapásnak, tudván, hogy Robin és Wayne újra játszhat, mellettük pedig már Juan is minket erõsít."

 

"Ma újra önbizalommal vágtunk neki a meccsnek, és még amikor hátrányba is kerültünk, akkor is pozitívak tudtuk maradni, a saját játékunkat játszottuk, helyzeteket dolgoztunk ki. Talán egy másik napon, tízbõl kilencszer mi jöttünk volna ki gyõztesen ebbõl a párharcból."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!