Fletch a colitis ellen

Darren Fletcher felfedte, hogy mivel nehezére esett hazudnia a csapattársainak, rájött, hogy mindenkinek el kell mondania, fekélyes vastagbélgyulladásban szenved.


A skót középpályás karrierjébõl közel két évet rabolt el a gyulladásos bélbetegség - a 2011/12-es és a 2012/13-as szezonban is csak tízszer tudott pályára lépni. December közepén viszont sikeresen visszatért a Aston Villa ellen, ezzel pedig helyet szerzett magának David Moyes terveiben. Most, hogy a visszatérésén már túl van, Fletcher õszintén, és érzelmeit nem leplezve beszélt arról, hogy milyen problémákkal kellett megkezdünie, amíg távol volt a futballtól.

 
Szerdán a rögbi legenda Lewis Moody-val karöltve - aki szintén ebben a betegségben szenved - elindították a United for Colitis nevû kezdeményezést, ami egy új adomány gyûjtési lehetõség a Crohn's és Colitis UK jótékonysági csoport számára.
 
"A tudatosság a lényeg" - mondta Fletcher. "Amikor elõször diagnosztizáltak, közönyös voltam, ami eléggé éretlen dolog volt a részemrõl. Profi labdarúgó voltam a Manchester Unitednél. Úgy éreztem, hogy érinthetetlen vagyok."
 
Lewis Moody és Darren Fletcher
 
"Azt szeretném, hogy az emberek komolyan vegyék ezt a betegséget és megértsék, hogy hová vezethet és milyen hatással lehet az életükre."
 
"2010-ben kezdõdött a csatám a betegséggel, végül pedig meg kellett, hogy operáljanak annak érdekében, hogy folytathassam a karrieremet, viszont egészen 2011-ig nem beszéltem errõl."
 
"A menedzseren kívûl (Sir Alex Ferguson), senki sem tudott errõl a klubnál. Nehezemre esett kitalálni történeteket, hogy miért nem voltam edzésen, vagy hogy miért nézek ki rosszul és miért sietek a mellékhelyre. Hazudtam az embereknek. Amikor viszont elkezdtem róla beszélni, az hatalmas megkönnyebbülés volt. Több heccelõdésre számítottam a játékosoktól, de mindenki együttérzõ volt."
 
Lewis Moody
 
Moody - aki rögbi világbajnokságot nyert Angliával 2003-ban - szintén elmondta, hogy miért támogatja a United for Colitis-t. "Mind a ketten megtapasztaltuk, hogy mekkora kihívás együtt élni a fekélyes vastagbélgyulladással úgy, hogy közben még verseny szinten sportolunk is" - mondta, a mellette álló Fletcherre utalva.
 
"A United for Colitis egy nagyszerû lehetõség arra, hogy támogassuk azt a jótékonysági szervezetet, amely közel 260 000 olyan embernek próbál segíteni az Egyesült Királyságban, akik ebben az eléggé gyakori, de sokszor rejtve maradt gyulladásos bélbetegségben szenvednek, amit úgy ismernek mint Crohn's és Colitis (fekélyes vastagbélgyulladás). Az a célunk, hogy olyan mennyiségû támogatást biztosítsunk, ami segít megtalálni a gyógymódot erre a betegségre."
 
Fletcher és Moody lesz a házigazdája a United for Colitis elsõ gálavacsorájának, ami az Old Traffordon fog megrendezésre kerülni 2014 március 27-én. Az eseményt Sir Alex Ferguson és a United elsõ csapatának számos játékosa is támogatni fogja a jelenlétével.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!