McQueen szomorú Vidic elvesztése miatt

Gordon McQueen, a Manchester United egykori középhátvédje hiszi, hogy Jonny Evans lesz az automatikus elsõ választás a védelemben azok után, hogy a szezon végén távozik a klubtól Nemanja Vidic.


 A skót - aki 229 alkalommal öltötte magára a United mezét - tisztelgett a szerb védõ elõtt, és úgy érzi, Evans képviseli a jövõt, akivel Phil Jones vagy Chris Smalling elsõ osztályú kettõst alkothat majd a továbbiakban.

 

"Micsoda csalódás" - hangoztatta McQueen a ManUtd.com-nak. "Mindig hatalmas csalódás, ha egy nagyszerû szolgáló esetében eljön a nap. Úgy gondolom, számos klub érdeklõdik majd iránta, ez kétségtelen."

 

"Az évek alatt több nagyszerõ védõpárosaink voltak, mint például Gary Pallister és Steve Bruce kettõse. Vidic és Rio is azon a szinten voltak. Sajnálatos, hogy megszakad az, amilyen jó is volt õ, de ez része a focinak."

 

McQueen nem kételkedik a bejelentés idõzítésében sem, ezzel ugyanis Vidic véget vetett minden találgatásnak, mely szerzõdésének hosszabbításáról szólna és nem hagyta, hogy elhúzódjon az ügy.

 

 

"Azt hiszem, ez helyes így. Joga volt arra, hogy ebben az átigazolási idõszakban aláírjon egy elõszerzõdést és elkötelezze magát egy nyári klubváltás mellett. David Moyes ezzel most pontosan tudja, hol áll és elegendõ idõt adott a menedzsernek arra, hogy esetleg hasonló minõségû játékost keressen helyette."

 

"Nemanja megérdemli, hogy ezt tegye és ez az egész nagyon barátságosan alakult, semmi színjáték nem alakult ki. Biztos vagyok abban, hogy ezután is játszani fog, jó esély van arra, hogy vasárnap, a Fulham ellen is pályára lépjen a sérülések miatt."

 

McQueen szerint az elkövetkezendõ hónapok során az északír válogatott Evensnek kellene bebetonozni a kezdõ helyet, aki mellett még lenne elég választék a védelem közepére.

 

"Úgy vélem, ez esetben már Evansnek és egy másik védõnek kellene játszania rendszeresen" - állított az MUTV szakértõje. "Mindig úgy éreztem, a legfõbb védõpáros a Vidic-Rio kettõs volt, de az elmúlt hat hónapban ez már átment Evans és valaki más kettõsébe. Immár õ az elsõdleges ember a védelemben, a legutóbbi egy évben megtett ugrásainak köszönhetõen."

 

"Amire szükségünk van jelenleg, az az, hogy Jones vagy Smalling szerepeljen mellette. Jones középsõ középpályást és jobb bekket is játszott, de el kell kezdeni a védelem közepén játszatni, hogy olyan együttmûködés alakuljon ki, mint Vida és Rio, vagy Pally és Bruce között."

 

"Van még Michael Keane-ünk és Tom Thorpe-unk is.  Helyesen cselekedtek azzal, hogy kölcsönbe mentek. láttam õket U21-es meccseken és az MUTV-nek is közvetítettem néhány ilyen találkozót. Nagyon nehéz betörni az elsõ csapatba, ráadásul Thorpe nagyon szerencsétlen volt, hogy megsérült Birminghamben, de mindketten nagyon szilárd védõknek tûnnek, akikben hatalmas potenciál van."

 

Vidic távozása nyilvánvalóan vitát gerjeszt majd a csapatkapitányi poszt betöltését illetõen is. A szerb ebben a szerepkörben is kiválóan teljesített.

 

 

"Õ nem az a hangos fajta, mint amilyenek elõtte voltak, de mindig példát mutatott" - magyarázta Gordon McQueen. "Szerencsések vagyunk, hogy néhány nagyszerú csapatkapitányunk volt, mint Bryan Robson vagy Roy Keane, de Vidic is fantasztikus volt, valamint nagyon sikeres. Fantasztikus üzlet volt az õ megszerzése és nagyszerû szolgálója volt a klubnak."

 

"Úgy vélem, Evans esélyes lehet a karszalagra, mert õ középsõ védõ és már jó ideje a klubnál van, de talán Wayne Rooney lesz a jövõ kapitánya. Rengeteg vezérünk van, számos lehetõségünk van, de azt hiszem, Wayne lehet a kapitány. Ám úgy vélem, sokan nagyon örülnének, ha Evans kapná a karszalagot."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!