Giggs: A Rovers elleni meccs az alap

A United legendája bízik benne, hogy meg tudják ismételni a Blackburn ellen mutatott játékukat és továbbra is veretlenek maradnak.


 

Sir Alex Ferguson tanítványai az elõzõ fordulót listavezetõként várták, ám mivel a Blackpool elleni bajnokijuk a rossz idõjárási viszonyok miatt elmaradt, az Arsenal pedig nyert visszacsúsztak a második helyre.

 

15 mérkõzésen 8 gyõzelem és 7 döntetlen a Vörös Ördögök mérlege, tehát továbbra is veretlenek. A sok döntetlen miatt azonban a szakértõk is vakarják a fejüket, hiszen ennyi botlás mellett ilyen elõkelõ pozíciót elfoglalni nagyon nehéz volt a korábbi években, ráadásul egy Arsenal elleni gyõzelem újra az élre repítené a gárdát.

 

Ahogy azt a Blackburn játékosai is élesben láthatták, van még bõven tehetség az Old Traffordon, akkor is ha nem olyanok egyelõre még mint a Cristiano Ronaldo és Carlos Tevez fémjelezte United volt.

 

Giggs mindenesetre ezt a játékot szeretné látni minél többször.

 

 

 

 

„A Blackburn elleni játék az etalon. Minden bejött azon a meccsen, néhány támadásunk egészen zseniális volt.”

 

„Ez az amit akarunk és tudunk, még fontosabb hogy meg is tudjuk csinálni. Az elképzeléseinket élesben is meg kell tudnunk valósítani.”

 

Néhány kiabrándító és csalódást keltõ eredmény után már leírták a csapatot a szezon elején, azóta már sokan a 2003/2004-es Arsenalhoz hasonlítják a Vörös Ördögöket, akik veretlenül lettek akkor bajnokok.

 

Giggs megérti ezt, ugyanakkor ha a csapat megtartja ezt a veretlenségét ebben az évben, akkor már az önmagában óriási elismerés Giggs szerint, hiszen akkor a fél szezont már veretlenül teljesítenék.

 

„Büszkék vagyunk a sorozatunkra. Az emberek nem adták meg nekünk a kellõ tiszteletet, legalábbis nem azt amit megérdemeltünk volna, de az eredményeink alighanem elhallgattatták õket.”

 

„Való igaz, botlottunk olyan meccseken amiket nyerhettünk volna. Viszont megtettünk mindent akkor is a gyõzelemért. Hajrában szereztük meg a gyõzelmet a Wolves ellen, de a Bolton ellen is visszajöttünk.”

 

A hétfõ este azonban egy teljesen új kihívásnak tûnik.

 

Patrice Evra már pénteken megkezdte szokásosnak mondható nyilatkozatháborúját, ám Giggs megadja a kellõ respektet az ellenfélnek.

 

A 37 éves walesi fõleg Samir Nasri játékát emelte ki, akinek köszönhetõen az Ágyúsok meg sem érzi Cesc Fabregas hiányát.

 

„Nasri mindenképpen a legjobbak egyike az idei Premier League-ben” - méltatta Giggs a fiatal franciát.

 

„Megvan benne a kellõ egyensúly, rendkívül gyors, a középpálya bármely posztján bevethetõ, akár irányítóként, akár széleken. Nagyon sokszínû és rúgott néhány igazán nagy gólt is már. Úgy tûnik számomra idén beérett a játéka.”

 

„Az Arsenal megérdemli az elismerést azok után, hogy elvesztettek egy olyan vezért, mint Fabregas és ennek ellenére is gyõztes szériát produkálnak.”

 

Leszámítva a hosszabb ideje sérült játékosokat, mint Owen Hargreaves és Michael Owen, Ferguson a teljes keretre számíthat hétfõn.

 

Rio Ferdinand és Paul Scholes is újra bekerülhet a kezdõcsapatba, Scholes talán éppen Anderson kárára, aki az utóbbi idõben olyan jól teljesített, hogy Ferguson szerzõdésének meghosszabbítását szeretné elérni.


teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!