Tapasztalatok a cipõkrõl

Jonny Evans és Tom Cleverley a közelmúltban helyi diákoknak beszéltek arról, milyen stílust képviselnek futballcipõ terén a pályán.


Tom Cleverley: jelen pillanatban a Nike CTR 360-asát hordom, narancssárga színben. Nem lehet eltéveszteni, melyik is ez. Nagyszerû a munkakapcsolat a Nike-kal, mert rengeteg tanácsunkat felhasználják, mire a végtermék kikerül. Elmondjuk, hogyan szeretnénk viselni, mi a véleményünk különbözõ dolgokról, mint hogy hogyan illeszkedik a lábhoz, milyen érzés hordani. Középpályásként ez segít nekem az elsõ érintésnél is és jól illeszkedik a lábamhoz, nagyon kényelmes.

 

Jonny Evans: én Nike Tiempo-t hordok. Valójában beletelt egy kis idõbe, míg az elsõ felvételtõl megszoktam, hogy ez van rajtam, de a néhány hónapja kiadott új modell a legkényelmesebb cipõ, amiben valaha játszottam. Imádom õket.

 

 

TC: mielõtt egy új modell kijön, néhány hónappal elõtte kapunk belõle néhányat, amiket edzésen viselünk. Ezáltal visszajelzéseket adunk a Nike-nak, ami egy jó folyamat. Mindez azt jelenti, van beleszólásod a végtermékbe. Mindig fejlõdnek a cipõk, ami nagyon fontos. Néha úgy érzõdhet, hogy a cipõ egyes részei túl vékonyak, vagy rossz helyen vannak a stoplik. Amint a cipõk átmennek ezeken a folyamatokon és készen állnak a megjelenésre, jön a színek kérdése - általában rózsaszín vagy valami ilyesmi lehet. A mostani cipõm elõtti például a valaha látott legélénkebb sárga színben pompázott.

 

JE: emlékszem, egy vagy két évvel ezelõtt mindannyiunknak ugyanaz az érzése volt a stoplikkal kapcsolatban, nem voltak megfelelõek. Kissé túlságosan nagyok voltak, amit érezni is lehetett. Úgyhogy elmentek és kisebbeket készítettek, ami máris különbséget jelentett. Védõként az a legutolsó dolog, amit akarsz, hogy megcsússz, eless, úgyhogy biztosra kell menned, hogy a stoplik megfelelõek. Az ilyen apróságok nagy különbséget jelenthetnek...

 

Továbbá a cipõk különbözõ anyagokból készülnek. Én mindig is a bõrcipõket részesítettem elõnyben, korábban Total 90-et hordtam és imádtam. Aztán kijött az új Tiempo, ami bõr volt és megfelelt nekem. Egyes bõrök néhány viselés után nyúlnak, de ezek a Tiempók nagyszerûek, egyáltalán nem nyúlnak, ami azt jelenti, nagyon kényelmesek. Kicsit több mint két hónapja ugyanazt a pár cipõt viselem és ne feledjük, minden egyes nap rajtam vannak, rengeteg meccset játszottam már bennük.

 

 

TC: pár havonta kapok újakat, bár én másik pár cipõt hordok edzéseken és másik párban játszom. Épp a válogatottnál voltam, Jay Rodrigueznek 50 pár cipõje volt! Minden játékos más és más.

 

JE: ha bennük edzel, betöröd õket. Az elõzõ héten kaptam új pár cipõt és úgy döntöttem, nem veszem fel õket a meccsre, mert még nem viseltem eleget edzéseken. Azt akartam, hogy jobban érezzem bennük magam, mielõtt kimennék bennük meccsre.

 

 

 

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!