Büttner - Példaképeim a futballban

A Manchester United holland baloldali védõje, Alexander Büttner gyerekkori futballhõseirõl mesélt...


Fiatalon Johan Cruyff volt a hõsöm. Élõben soha nem láthattam játszani, mert túl fiatal voltam hozzá, de DVD-n láthattam, amivel egyébként apámon kívül még egész Hollandia is rendelkezik. Nagyon jó játékos volt nagyszerû képességekkel, gyors volt és rengeteg gólt szerzett - úgy tûnt, mintha neki csak egy csettintés lenne egy-egy meccs eldöntése. Az Ajaxban játszott, ahogy én is, az önbizalma pedig inspirálólag hatott rám. Emellett mivel holland is, õ volt a példaképem. Õ és Marco van Basten Hollandia két nagysága, Cruyff pedig a valaha volt egyik legnagyobb futballista is egyben.

 

 

Diego Maradona gyors, technikás, sokat cselezõ és gólokat szerzõ játékos volt. Ha megnézünk néhány mérkõzést, amelyen pályára lépett, láthatjuk, hogy egészen hihetetlen szerelési kísérletek voltak ellene - sokkal keményebbek, mint manapság bárki ellen. De õ ilyenkor is tovább futott a labdával és gólt szerzett. A bátorság olyan dolog, amelyet nagyra becsülök. Emlékszem az 1986-os világbajnokságon az Anglia elleni mérkõzésükre, amikor kézzel szerzett gólt, illetve végig cselezve a fél pályát, mindenki mellett elsuhanva gólt szerzett - egészen hihetetlen. Néha nézek róla DVD-ket, vagy videókat a Youtube-on, és van egy könyvem is róla. Csodálatos játékos volt.

 

 

Gyerekként volt egy mezem, aminek a hátára Ronaldo neve volt írva, a brazilé. Õ is nagyszerû játékos volt - gyors, és ügyes. Ahogy Maradona, õ se zavartatta magát túlzottan, ha szerelni próbálták, vagy éppen nem a lábán volt a labda - ezek nem akadályozták meg abban, hogy mindenkit kicselezzen. Fiatal játékosként ugyanezt a magabiztosságot próbáltam átvenni az egy-az-egy elleni szituációkban. Emlékszem, láttam Ronaldo-t, amint az 1998-as világbajnokság elõdöntõjében gólt szerez Hollandia ellen, emellett pedig õ volt 2002-ben a gólkirály is. Néha az öltözõben szoktunk videókat nézegetni cselekrõl a Youtube-on - úgy tûnik, mintha minden olyan mérkõzésen gólt szerzett volna, amelyen pályára lépett. Láttam felvételt az Old Traffordon nyújtott fantasztikus teljesítményérõl is, amikor mesterhármast ért el, a hazai közönség pedig megtapsolta. Különleges tehetség volt.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!