Hivatalos: Rooney hosszabbított

Wayne Rooney újabb négy évre elkötelezte magát a Manchester Unitedhez, új szerzõdése 2019 júniusáig szól. Sõt, miután visszavonul a játéktól, a klub nagykövete lesz.


A 28 éves csatár 2004 augusztusában igazolt az Evertontól az Old Traffordra, azóta 430 mérkõzésen lépett pályára a klub színeiben, ezalatt 208 gólt szerzett, amivel a klub negyedik legeredményesebb játékosa Jack Rowley (211), Denis Law (237) és Bobby Charlton (249) mögött.

 

David Moyes így nyilatkozott: "Wayne Rooney Anglia legjobb játékosa volt azóta, hogy 2003-ban betettem õt az Everton elsõ csapatába. Azóta a United menedzsere lettem tavaly júliusban és nagyon élvezem a munkát vele, látom, hogyan fejlesztette hihetetlen tehetségét. Képességeivel, tapasztalatával és sikeréhségével terveim fontos részét képezi. Teljesen felvillanyoz, hogy elfogadta ezt a kihívást."

 

"Tavaly júliusban elmondtam, Wayne-nek óriási lehetõsége van arra, hogy a klub hosszú és gazdag történelmének igazi legendája legyen. Csak 42 gólra van attól, hogy megelõzze Sir Bobby Charltont és õ legyen az elsõ United-játékos, aki 250 gólt szerez a klub színeiben. Az ilyen lehetõség csak különleges játékosoknak adatik meg és biztos vagyok abban, hogy Wayne új rekordot fog felállítani, ami évtizedeken át fennáll majd. Ezek nagyon izgalmas idõk mindenki számára, akik kötõdnek a klubhoz."

 

 

Wayne Rooney: "Nagyon örülök, hogy a Unitednél maradok. Augusztusban már tíz éve leszek a klubnál, ez idõ alatt együtt játszottam néhány fantasztikus játékossal és mindent megnyertem, amit reméltem akkor, mikor ide igazoltam. Most megvan az esélyem, hogy mint a csapat egyik idõsebb játékosa, segítsem a fiatalokat az elõrelépésben és hogy egy újabb nagyszerû United része legyek."

 

"A szurkolók mindig a klub fontos részét képezték és csodálatos az a támogatás, amit a Fenerbahce elleni bemutatkozásom óta kaptam tõlük. Nagyon hálás vagyok a világ minden United szurkolójának, hogy továbbra is támogatnak engem."

 

"Nagyon izgatott vagyok, hogy a klub jövõjének része vagyok és nagy köszönetet szeretnék mondani David Moyes-nak és Ed Woodwardnak a hitükért és támogatásukért. Meggyõzõdésem, hogy ez egy újabb sikeres idõszak kezdete a Manchester United életében."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!