Moyes örül Rooney új szerzõdésének

David Moyes elmondta a MUTV-nek, hogy rendkívûl elégedett amiért Wayne Rooney négy évvel meghosszabbította a szerzõdését a Uniteddel.


Mennyire vagy elégedett, hogy egy hosszútávú szerzõdést sikerült tetõ alá hozni Wayne Rooney-val?

Nagyon örülök! Õ egy világklasszis játékos, és az én szememben sohasem akart elmenni. Mindig is maradni akart. Még több Wayne Rooney-t és számos minõségi játékost akarok a Manchester Unitedbe hozni. Egyértelmû, hogy nem akartuk Wayne-t elveszíteni.
 
Szerinted mit tud majd elérni? Megvan a képessége, hogy rekordokat döntsön meg ebben a klubban?
Természetesen. Ez az egyik cél, amit kitûztünk elé az új megállapodással. Mindenki tudja, hogy milyen nagyra tartjuk Sir Bobby-t, vagy az olyan nagy játékosokat, mint George Best, illetve a többi legendát, aki ehhez a klubhoz kötõdik, de már Wayne is a nagy játékosok közé tartozik. Most viszont tényleg megvan rá a lehetõsége, hogy bebizonyítsa, egy lehet a legendák közül, és megtudja dönteni Sir Bobby rekordját.
 
Megemlítetted, hogy már az elsõ nap óta fantasztikus a hozzáállása, de szerinted a szükséges aggresszió és éhség is visszatért már a játékába?
Ezek voltak azok a dolgok, amik szerintem egy kissé hiányoztak belõle amikor megérkeztem. Azt gondoltam, 'Gyerünk Wayne! Vissza kell térned a régi önmagadhoz!'...ami kemény, elszánt és mindig van éle a játékának. Ez mind megvan benne, ha pedig ezt megpróbálnánk kiölni valakibõl, egyszerûen nem járnánk sikerrel. Wayne-nek szüksége van erre. Az elsõ naptól kezdve zseniális. Sok olyan nap volt, amikor a szurkolóknak át kellett esniük a 'Rooney el fog menni' sztorikon, de ezeknek egyetlen egy percig sem volt semmi alapja.
 
 
Mennyire fontos szerepe van Rooney-nak a Uniteddel kapcsolatos jövõbeli terveidben?
Õ létfontosságú a terveinkben. Wayne hosszabbított, Matát leigazoltuk... elkezdtük az újjáépítést. Nagyon fontos, hogy olyan játékosokat tartsunk meg, akik megfelelnek az elvárásainknak a következõ évek távlatában, Wayne pedig egyértelmûen ilyen játékos. Egyre érettebb. Úgy tekintek rá, mint egy univerzális csapatjátékosra. Meg lehet nézni, hogy milyen energiát fektet bele a munkájába, és ezt nem csak magáért teszi, hanem a csapatért is, és szerintem pont ezért tudnak vele igazán azonosulni a szurkolók. Amikor a szezon elsõ mérkõzésén csak a padon kapott helyett, nagyszerû fogadtatásban részesítették a Swansea ellen, és az volt az érzésem, hogy egy megújult Wayne Rooney-t láthattak, aki elkötelezte magát, hogyha arra van szükség, akkor bizonyítani fogja, hogy még mindig megállja a helyét.
 
Azt már láthattuk, hogy leigazoltad Juan Matát, most pedig elérted, hogy Rooney aláírja az új szerzõdését - lehet ez esetleg egyfajta üzenet a bajnokság többi résztvevõje felé?
Nem igazán érdekel, ha ezt üzenetként veszik a bajnokságban, mert az üzenet elsõsorban a Manchester United drukkereknek szól, ami annyiból áll, hogy ezt fogjuk folytatni és rendbe fognak jönni a dolgok. Elszánt vagyok, hogy rendbe hozzam a dolgokat. A tulajdonosok és az igazgatóság bizalmát is élvezem, és csak annyit mondhatok, hogy nem ez lesz az utolsó dolog, amit összehoztunk, ezt garantálom.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!