Neville: Moyes remek üzletet csinált

Gary Neville ragaszkodik ahhoz, hogy Rooney új szerzõdése hûen tükrözi az aktuális piaci árfolyamát egy ilyen kaliberû játékosnak.


Neville szerint a Manchester United menedzsere, David Moyes elismerést érdemel a Wayne Rooney-val kötött hosszútávú szerzõdés nyélbeütése miatt.

 
"Felmerültek olyan pletykák, hogy David Moyes nem lesz képes nagy neveket vonzani a klubhoz. Nos az elmúlt párhétben erre bõségesen rácáfolt."
 
"A Wayne Rooneyval való hosszútávú megállapodás igazán remek teljesítmény, amely hatással lesz egész pályafutására az Old Traffordon."
 
"Egyébként nem volt egy pillanatig sem kérdéses, hogy Wayne a Unitedben marad, de az hogy hosszútávra elkötelezte magát, igazán jelentõs hatással bír a klub jövõjével kapcsolatban."
 
"Mindig kényes dolog, hogy mennyit ér egy játékos. Ha teljes, 10 éves munkáját nézzük a Unitedben, akkor olyan 50-60 millió fontról beszélhetünk Rooneynál. Úgy gondolom, ebbõl a szempontból a piaci hatások mindenképpen megkövetelik, hogy a klubok megfizessék a topjátékosaikat." 
 
"Kétségtelen, hogy a legmegfelelõbb hely a Manchester United a számára. Most már csak mennie kell elõre, további trófeákat nyerve a klubbal, és bebetonozhatja nevét a Vörös Ördögök legnagyobbjai között." 
 
Rooney már 10. szezonját tölti az Old Traffordon, de Nevillle úgy véli, a legnagyobb kihívás még csak most érkezett el a 28 éves játékos életében klub karrierjét tekintve.
 
"Valami hihetetlen teljesítmény volt tõle, amikor 300. meccsénél járva, már 150 góllal járult hozzá a klub sikeréhez, de a java még hátra van. Hatalmas segítség lesz a csapatnak mind az európai porondon mind a hazai bajnokságban. Nagy kihívás elõtt áll most. Sok éven keresztül az élen volt a klubbal, és most olyan feladat elé érkezett, amilyenben eddig még nem volt része. Ez egy nehéz év a United számára. Talán a legnehezebb szezon 25 éve."
 
 
 
Neville szerint, aki része Roy Hodgson stábjának, Rooney hosszabbítása Anglia válogatottjának szempontjából is a legjobb idõben történt.
 
"Azt hiszem a válogatott szempontból is jó, hogy még a nyár elõtt hosszabbított Wayne. Soha nem jó, ha egy szerzõdés elõtt lévõ játékosra szemet vetnek, az mindig csak zûrzavart szül, és eltereli a figyelmet a munkáról." 
 
"Tehát Anglia szempontjából is mindenképpen egy pozitív hír. A sérülések elkerülése mellett az egyik legfontosabb, hogy semmi se zavarja a Világbajnokságra való felkészülését a játékosoknak." 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!