Manchester United 1-0 Arsenal

A Manchester United legyõzte vetélytársát és az élre ugrott ismét a bajnokságban!


A Manchester United a forduló rangadóján fogadta azt az Arsenalt, amely a tabella élén helyezkedett el. Küzdelmes, rengeteg hibával tarkított mérkõzésen gyõzött Sir Alex Ferguson csapata, ezzel átvette a vezetést a bajnokságban úgy, hogy még van egy elmaradt találkozója is.



Manchester United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson, Nani, Park, Rooney
Cserék: Kuszczak, Brown, Berbatov, Giggs, Smalling, Hernandez, Obertan. 

Arsenal: Szczesny, Sagna, Squillaci, Ko¶cielny, Clichy, Song, Rosicky, Wilshere, Nasri, Chamakh, Arshavin
Cserék: Fabianski, Fabregas, Van Persie, Walcott, Denilson, Djourou, Bendtner.

Howard Webb indította el a játékot a sípszavával, melyet a hazaiak kezdhettek.

A Vörös Ördögök a mérkõzés elejétõl kezdve uralták a játékot, az Arsenalnak esélye sem volt saját játékát játszani, mivel alig tartották meg a labdát. Amikor náluk volt, akkor is egybõl kiugrott valaki a United játékosok közül és letámadta a labdás embert. Rengeteg labdaszerzést hajtott végre a hazai gárda, melyekbõl aztán próbáltak támadásokat építeni, ám kapura konkrét veszélyt nem jelentettek õk sem.

Sõt, az elsõ valamire való helyzet az Ágyúsok elõtt termett, amikor a 10. percben bal szélrõl ívelt be Arshavin Chamakh-nak, aki megelõzve Vidicet kapura tudott fejelni, ám Van der Sar viszonylag könnyedén fogta a fejest.

A 13. percben immár sokadjára jutott szabadrúgáshoz a hazai csapat. Most a Kaputól 28 méterre volt leállítva a labda, amit Nani kapura is lõtt, ám a bajnokin debütáló fiatal hálóõr könnyen fogta a lövést.

A United nem igazán adott munkát a fiatal kapusnak, a szabadrúgáson és egy Rooney lövésen kívül semmi dolga nem volt. Mindkét esetben könnyedén hárított Szczesny.

A 22. percig kellett várni az igazán nagy manchesteri helyzetre. Fletcher futott el a jobb szélen, majd ívelt középre. Squillacinak sikerült fejjel menteni, ám nem éppen a legjobb helyre, mert pont Nanihoz fejelt, aki nem tétovázott, egybõl kapura lõtt, de a 12 méterrõl leadott lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Nagy helyzet volt, de marad a 0-0.

A játék a középpályán folyt leginkább, a United birtokolta sokkal többet a labdát, de nem voltak képesek az elõl egyedül lévõ Rooneyt labdákkal tömni. Meddõ mezõnyfölényük ellenér helyzeteik sem igazán akadtk. Egésze a 40. percig, amikor Nani jobbról próbált a kapu elé ívelni, ami megpttant Clichy lábán. Így lett jó az érkezõ Parknak, aki egy egészen érdekes fejessel (mintha csak fejbe találta volna a labda) ér a játékszerbe, amely a dél-koreain irányt változtatva a vetõdõ kapus felett a kapufát érintve jutott a hálóba. 1-0 a Unitednek.

 

 



Összességében megérdemelt a vezetés, mert az elsõ félidõben az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna, bár komoly helyzeteik nekik sem igazán voltak.

Rengeteg hiba volt a találkozó folyamán, sokszor pontatlanul játszottak a játékosok, volt olyan, mikor négy egymást követõ passz is az ellenfélnél kötött ki. Az Arsenal a sok hibával tarkított játék mellett még ráadásul sokkal szabálytalanabb is volt ellenfelénél, folyamatosan faragták a hazai játékosokat.

A második félidõre változtatások nélkül jöttek ki a csapatok.

A félidõ elején Sir Alex fiai megpróbálták saját tizenhatosukhoz szegezni az Ágyúsokat, amely sikerült is az elsõ 10 percben, de továbbra sem tudták helyzetekkel veszélyeztetni a londoniak kapuját. Egészen az 52. percig így is volt, amikor is Rooney passzolt három védõ között Anderson elé, aki a tizenegyes pont környékén átvette a labdát, majd megpróbálta átemelni a kifutó kapus felett a labdát, de elakadt benne, így nem lett 2-0.

Az 56. percben aztán majdnem egyenlített az Arsenal. Nasri tizenhatoson kívülrõl érkezõ lövését Van der Sar oldalra tudta tolni, amire Chamakh próbált lecsapni. Sikerült is neki, megpróbálta kapuba juttatni a labdát, de érkezett Vidic, aki becsúszásával hatalmasat mentett.

Felpörögtek az események, az Arsenal egyre inkább átvette a játék irányítását és egyre inkább beszorította a hazaiakat saját térfelükre. Fél óra volt hátra a találkozóból, amikor a United egy gyors kontrával lepte meg ellenfelét. 3-2-ben vihették a védõkre a labdát, ám Nani elõbb elönzõzte és a védõje könnyen szerelte, majd a visszaszerzett labdát ismét magáénak akart csak, kapura is próbált lõni, ám a lelátóra sikerült csak küldenie a játékszert.

Wenger cserélt, két csatáros játékra állt át, ám a hazai védelem jól állt a lábán. A félidõ utolsó felében folyamatosan az Arsenal birtokolta a labdát, a United középpályája (élen Carrickkel) annyit tett, hogy ami labdát csak lehetett, a saját kaputól jó messzire ellõtte. Ebben az idõszakban kellett volna egy olyan játékos, aki meg tudta volna tartani a labdát, mert ekkor a vendégek nagy nyomás alá helyezték Ferguson csapatát.

A 73. percben jött azonban egy újabb kontra, aminek a végén Clichy kezezését fújta be Webb és mutatott a 11-es pontra. Érdekes ítélet volt, mert ennél durvább kezezések voltak a mezõnyben (sõt egyszer a tizenhatoson belül Chamakh esetében is), amiket nem fújt le. Ettõl függetlenül büntetõhöz jutott a Manchester United.

Egyértelmû volt, ki fogja végrehajtani. Rooney állt a labda mögé, ám iszonyatosn fölé bombázott. Maradt az 1-0! Pedig az Arsenal eddig is nyomást gyakorolt, egy újabb góllal el lehetett volna dönteni a találkozót, ehelyett csak még inkább felpörögtek a vendégek. Akik azonban a hátralévõ idõben sem voltak képesek komoly helyzetet kialakítani, a United védelme nagyon jól állta a sarat.

 

 



Így maradt az 1-0, összességében megérdemelt Manchester United siker született, aminek köszönhetõen két ponttal elõzi meg londoni riválisát immár Sir Alex Ferguson csapata és készülhet a vasárnapi, Chelsea elleni újabb rangadóra.


Manchester United 1 - 0 Arsenal
Old Trafford, 75227 nézõ
Vezette: Howard Webb

United: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra, Fletcher, Carrick, Anderson(Giggs 85.), Nani, Park, Rooney

Nem használt cserék: Kuszczak, Brown, Berbatov, Smalling, Hernandez, Obertan.

Arsenal: Szczesny, Sagna, Squillaci, Ko¶cielny, Clichy, Song, Rosicky(Fabregas 64.), Wilshere(Van Persie 64.), Nasri, Chamakh, Arshavin(Walcott 77.)

Nem használt cserék: Fabianski, Denilson, Djourou, Bendtner.

Gólszerzõ: Park 40.

Mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics szerint: Anderson


 


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!