Van Persie: Tíz csapat is megnyerheti idén a BL-t

Robin van Persie szerint tíz csapat is esélyes ebben a szezonban arra, hogy felülhessen Európa trónjában a Bajnokok Ligája megnyerésével.


A holland csatár a Manchester United holnapi, Olympiacos elleni idegenbeli nyolcaddöntõ mérkõzését megelõzõen latolgatta az esélyeket a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Nem is meglepõ, hogy fokozott figyelemmel tekintenek a csapatnál a sorozatra, ugyanis a Vörös Ördögök idén csak szenvednek a Premier Leagueben, és egyre inkább úgy tûnik, hogy lemaradnak a jövõ évi BL-indulás kivívásáról, hacsak meg nem nyerik a sorozatot.

 

"Ha jól játszol és elég szerencséd van, akkor nagy esélyed van rá, hogy messzire eljuss" - kezdte Van Persie.

 

"Még akkor is, ha jelenleg azt gondolom, hogy nyolc-tíz csapat is megnyerheti idén a Bajnokok Ligáját."

 

Bár mindenki a Manchester Unitedet tartja az Olympiacos elleni két felvonásos párharc egyértelmû esélyesének, a csapat veterán középpályása, Ryan Giggs szerint nem szabad túlzottan elbizakodniuk magukat a párcharcot megelõzõen.

 

 

A 40 éves játékos ráadásul arra számít, hogy Görögországban igencsak parázs hangulatban kell majd pályára lépniük.

 

"Vibráló lesz az atmoszféra a stadionban" - tette hozzá.

 

"Mindig nagyszerû érzés egy jó hangulatú arénában pályára lépni, azzal pedig tisztában vagyunk, hogy az Olympiacos szurkolói mindent megfognak tenni játékosaik biztatásáért. De a minket idegenbe is elkísérõ szurkolótáborunk is tenni fog a jó hangulat érdekében."

 

"Ha egyszer eljutsz a sorozat ezen szakaszába, akkor tudnod kell, hogy már nincsenek könnyû mérkõzések."

 

Giggs játszott a két csapat mind a négy korábbi összecsapásán, amelyeken a United száz százalékos mérleggel rendelkezik.

 

Mind a négy meccset 2001 októbere és 2002 októbere között játszották a csapatok, és ha Giggs pályára lép a héten, akkor ez lesz pályafutása 150. Bajnokok Ligája szereplése.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!