Adnan kitûnõre vizsgázott

A Manchester United elsõ csapatának edzõje, Phil Neville el van ragadtatva Adnan Januzaj fejlõdését figyelemmel kísérve ebben a szezonban, de ugyanakkor hangsúlyozza, hogy óvatosan kell bánni a tinédzsernek diktált tempóval.


Januzaj tehetsége nyilvánvalóvá vált a United rajongóinak szélesebb köre elõtt is a Vörös Ördögök tavalyi szezon elõtti túrája során, majd remek debütálását követõen David Moyes vezetése alatt a Community Shield gyõzelem alkalmával.

 
A belga születésû fiatalember pályája folyamatosan felfelé ível és mára egyik kulcsfigurája a Unitednek. A klub 5 éves szerzõdéssel fejezte ki bizalmát a fiatal játékos iránt, aki így 2018-ig elkötelezte magát az Old Traffordon.
 
Az idei évben gyakran érte az a vád a Vörös Ördögök edzõi stábját, hogy túl nagyok az elvárásaik a fiatal játékossal szemben, de Neville ragaszkodik ahhoz, hogy teljes mértékben tudatában vannak Adnan képességeinek és teherbírásának.
 
"Mindannyian tudjuk, hogy egy különleges tehetséggel dolgozunk, de ezt igazán csak élesben, az Old Trafford közönsége elõtt bizonyíthatja."
 
"Láthattuk a felkészülés alatt, hogy a tehetségével és a hozzáállásával semmi gond, és megkapta az esélyt, hogy a nagyközönség elõtt is bizonyítson. Hogy sikerült-e neki, azt hiszem ez nem kérdéses."
 
 
Januzaj teljesítményével minden kétséget felülmúlóan bizonyította, hogy helye van a kertben, de Neville szerint fontos a játékos jövõjére nézve, hogy nem lehetnek túl nagy elvárásaik vele szemben. 
 
"Ahhoz, hogy a Manchester United játékosa lehess, mindenek elõtt bátorságra, erõs hitre és elég önbizalomra van szükséged. Nos Adnanban ezek mind megtalálhatók."
 
"Nagyon fiatal még, de azt hiszem tökélesen kezeli a ránehezedõ nyomást. Nekünk viszont oda kell arra figyelni, hogy korához képest ne terheljük túl. Ezért nem játszhat folyamatosan, néha adnunk kell egy kis szusszanásnyi pihenõt a számára. A folyamatos fejlõdését kell biztosítanunk. Jelenleg úgy gondoljuk még 2-3 év kell ahhoz, hogy maximálisan terhelhetõ legyen és a mi feladatunk, hogy a megfelelõ tempóban tudjon elõre haladni."
 
 
Neville bízik abban, hogy hamarosan hasonló nagy tehetségek követik majd Adnant a Uited Ifjúsági Akadémiájáról az elsõ csapatba.
 
"A felkerülõ fiatalokat mindig egyformán kezeljük, egyforma figyelmet szentelünk a fejlõdésüknek, amikor átkerülnek az elsõ csapathoz. A következõ dolgokat kell figyelembe vennünk. Tuják kezelni a nyomást? Van elég bátorságuk 75000 ember elõtt játszani? Vajon elég erõs bennük a vágy, hogy képesek legyenek megfelelni?"
 
"Meglátásunk szerint az elkövetkezendõ öt évben még jó pár tehetséges fiatal fogja követni az akadémiáról Adnant, akik hasonlóan kimagasló teljesítményre lesznek majd képesek a United elsõ csapatában."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!