Hodgson megvédte Cleverley-t

Roy Hodgson megvédte Tom Cleverley-t azt követõen, hogy 10 ezer ember aláírt egy petíciót, mely arról szólt, a középpályás ne kerüljön be az angolok világbajnoki keretébe.


Cleverley erõs kiritikákat kapott a Manchester Unitedben mutatott idei teljesítménye miatt és annyian támadták, hogy végül Twitter-fiókját is törölte. Azonban a 24 éves játékos továbbra is rendszeres tagja a válogatott felkészüléseinek, ami arra késztetett egy szurkolót - Glenn McConnell-t Blackpoolból -, hogy online petíciót indítson Cleverley világbajnoki csapatból való kitiltásáért.

 

Több mint 10 ezren írták alá a kérvényt, néhányan becsmérlõ kommenteket írtak a weboldalon, ami teret engedett ennek a petíciónak. A petíciónak, mely miatt Hodgson egyáltalán nem boldog.

 

"Egyáltalán nem hat rám ez az aláírásgyûjtés" - nyilatkozta a láthatóan ingerült szövetségi kapitány.

 

"Csalódott vagyok Tom miatt, aki egy érzékeny fiatalember és egy ilyen terhet kell elviselnie, de egyet tudok - túl fogja tenni magát ezen és mikor túltette magát, a Manchester United pedig ismét nyeri a mérkõzéseit és újra dicséreteket kap teljesítményéért, erõsebb lesz ettõl."

 

 

Cleverley korábban elmondta, bosszús amiatt, hogy egyesek benne látják a bûnbakot a United jelenlegi helyzetét illetõen, Jordan Henderson újbóli meghívása pedig akár azt is eredményezheti, hogy a United középpályása nem utazik el nyáron Brazíliába. Ám Hodgson nem kíván megszabadulni Cleverley-tõl, aki az angolok világbajnoki selejtezõinek elsõ kilenc meccsén mindig játszott.

 

"Ami tény, attól a pillanattól, hogy befejezõdött az Európa-bajnokság, Tom Cleverley része az angol válogatottnak, néhány nagyon jó mérkõzést játszott nálunk, nagyon hasznos tagja volt a csapatunknak" - folytatta Hodgson, aki akár ma este is pályára küldheti Tomot, hiszen Anglia a Wembley-ben fogadja barátságos találkozón a dánokat.

 

"Õszintén szólva, amikor kiválasztottam a játékosokat, nem láttam bármilyen okot is arra, hogy kihagyjam õt a keretbõl, csak mert jelenleg a csapata nem szerepel jól, amiért kritizálták õt is."

 

"Nem hiszem, hogy korrekt dolog az, hogy emberek rászállnak egy játékosra csak azért, mert jelenleg a Manchester United kevés sikert ér el. Nem hiszem, hogy a labdarúgásban érdekelt személyként és edzõként bármi szimpátiát kellene éreznem az ilyen petíciók iránt, sõt szeretném azt hinni, hogy olyan angol keretek lesznek a kezeim alatt a jövõben is, amelyek nem petíciók alapján lettek kiválasztva, csak mert egyesek épp kiválasztanak 1-1 játékost, aki klubcsapatával éppen nem sikeres."

 

"Szóval Tom Cleverley megérdemli, hogy a harmincas keret tagja legyen, mert nagyon sok jó dolgot tett már nekünk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!