Fellaini a Pool elleni feladatra figyel

A Vörös Ördögök középpályása az Old Traffordon lejátszandó fontos meccsekrõl, valamint csapattársáról és barátjáról, Adnan Januzajról is beszélt.


Marouane, három nagy, hazai mérkõzés is jön. A Liverpool és az Olympiacos és - a West Ham elleni idegenbelit követõen - a Manchester City ellen is az Old Traffordon játszunk.

Minden játékos játszani szeretne ezeken a rangadókon. Jó lesz, ha megkapom a lehetõséget a szereplésre. A Liverpool elleni elsõ meccset kihagytam, hiszen még nem volt lezárva az átigazolásom, úgyhogy most nagyon várom ezt a találkozót. Ez egy nagy összecsapás a Manchester United számára.

 

Az Evertonból már tudod, milyen a Liverpool ellen játszani - szenvedélyes párharcot vársz?

Ez a párosítás mindig szenvedélyes mérkõzést hoz és nagyon várom már, hogy elsõ United-Liverpool derbimen szerepeljek, persze ha a csapatba kerülök. Angliában minden meccs szenvedélyes, ez is az.

 

Úgy megyünk ehhez a meccshez, hogy egy jó teljesítményt és eredményt ért el a csapat a West Brom ellen. Boldog öltözõi hangulat volt a találkozó után?

Mindenki elégedett volt a WBA elleni eredménnyel. Három gólt szereztünk, egyet sem kaptunk és jól játszott a csapat. Ha nyersz, mindenki boldog. Nekünk ezt kell folytatnunk és a következõ meccsre kell összpontosítanunk! Az az eredmény jót tett az önbizalmunknak. Idegenben jól teljesítettünk, de nyernünk kell az Old Traffordon. Fontos ez a szurkolóink miatt.

 

Olykor igen szép támadásépítéseket lehetett látni a West Brom ellen...

Igen, nagyon sok minõségi játékosunk van támadásban - Mata, Rooney, Adnan, Robin... õk fenyegetést jelentenek az elõrejátékukkal. Rengeteg megoldást adnak a támadó posztokon, szóval nagyszerû a csapat számára, hogy megértik egymást. Három gólt szereztünk, jól játszottunk, aminek örülünk.

 

 

Jó kapcsolatot alakítottál ki a pályán kívül Adnan Januzajjal, de úgy tûnik, ez a pályán is hasonló...

Természetesen. Franciául beszélgetek vele és sokat segített már nekem azzal, hogy ismeri a klubot. Mivel fiatal és ha segítség kell neki, meg fogom adni neki. És ha tudok, a pályán is segítek neki. Fiatal srác, vigyázni fogok rá.

 

A Liverpool elleni rangadón túlra tekintve, jövõ héten az Olympiacos ellen játszunk a Bajnokok Ligájában. Kétgólos a hátrányunk, de visszajöhetünk még?

Olyan játékosokkal rendelkezünk, akikkel megnyerhetjük a meccset. Meglátjuk majd, de az esélyünk adott és megpróbálunk élni vele. Kell, hogy a szurkolók a csapat és a klub mögött álljanak továbbra is és harcolni fogunk, hogy megnyerjük az Olympiacos elleni mérkõzést. Biztos vagyok abban, hogy az Old Traffordon remek hangulat lesz, de a legfontosabb az, hogy megnyerjük a mérkõzést és remélhetõleg ezzel a negyeddöntõbe jutunk. Mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.

 

Két honfitársaddal is farkasszemet nézhetsz ebben a hónapban. A Liverpoolból Simon Mignolet, a City-bõl Vincent Kompany.

Sok jó kapusunk van - jobb ha három van, mintha egy lenne!  A labdarúgás már csak ilyen. Vincent Kompany egy másik olyan belga, aki remekelt a Premier League-ben. Tizen vagyunk itt Angliában, mindenki jó játékos.

 

A nyolcvanas években nagyszerû csapatuk volt a belgáknak és az utóbbi idõben nagy újjáéledés volt ezen a téren az országban...

Jó válogatottunk van. Sokan játszanak a Premier League-ben és más országokban. Ez jó a válogatottnak, mert ha külföldre megyünk és olyan országokban játszunk, mint Olaszország, Anglia, Spanyolország, akkor gyorsan tapasztalatot szerzel, mert jók a bajnokságok. Fontos, hogy ezt most átvigyük a világbajnokságra és jól szerepeljünk.

 

A United elismeri Belgiumot, mint fiatal tehetségek termékeny területe...

Igen, jó játékosok lépkednek felfelé a ranglétrán Belgiumban, ami nagyon jó volt a válogatottnak is.

 

 

A közelmúltban gólt szereztél a belga nemzeti csapatban - gondolsz arra, hogy a Unitedben is letedd a névjegyedet hasonló módon?

Igen, szeretnék gólt szerezni. Mindig remélem, hogy a következõ meccsen betalálok. Majd meglátjuk, de a Crystal Palace ellen volt lehetõségem a gólszerzésre, ám ez nem jött össze. Szeretném már megszerezni az elsõ manchesteri gólomat.

 

Pontrúgásoknál mindig veszélyt jelentettél - reméled, hogy egy ilyen után megtalálunk és gólt szerzel?

Remélem, igen. Remélem, hogy gólokat tudok szerezni a Manchester Unitednek. Sajnos sérülés miatt nem játszottam sokat, ami frusztráló volt, de immár felépültem és kész vagyok a játékra.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!