Rafael bízik a továbbjutásban

Bár a védõ sejti, hogy nem lesz könnyû dolguk ma este, amikor az Olympiacos gárdájával szemben kétgólos hátrányukat kell ledolgozniuk, de brazil válogatott játékos tudja, hogy az Old Traffordon bármikor történhetnek még csodák.


A Vörösök Ördögöknek legalább háromgólos tiszta elõnyt kell ahhoz szerezniük, hogy biztosítsák további szereplésüket a Bajnokok Ligájában, de Rafa bízik csapata javuló formájában. Exkluzív interjúban arról beszélt, hogy a szurkolók támogatása kulcsfontosságú lesz a találkozón.

 
"Természetesen mindenki tudja, hogy nehéz lesz, de egyáltalán nem lehetetlen. Sokkal jobban kell teljesítenünk, mint az elsõ meccsen és  tudjuk, hogy erre képesek vagyunk. Az Old Traffordon fogunk újra találkozni, és amikor a United szurkolói segítenek bennünket, akkor bármire képesek vagyunk. Keményen kell harcolnunk, és támadnunk amennyit csak lehet."
 
"Mióta itt vagyok az Old Traffordon tapasztalom, hogy a szurkolók mindig hatalmas erõt adtak nekünk és gyakran sikerült fontos gólokat szereznünk már a mérkõzés elején. Emlékszem a Bayern München ellen [2010-ben], amikor már az elején szereztünk két gólt és 3 góllal vonultunk az öltözõbe. Ez az, amit meg kell tennünk ma este, meg kell húzni rögtön a sípszótól, és gólokat szerezni már az elsõ félidõben. Használnunk kell az eddig gyûjtött tapasztalatokat, sok nagy csatán vagyunk már túl és rengeteget tanultunk belõle."
 
Miután Rafael már részt vett a Vörös Ördögökkel nagy európai csatákban, legfõképpen tavaly  a Real Madrid elleni találkozón, pontosan tudja mit jelent a United szurkolók elõtt játszani és tudja milyen erõt ad majd az Old Trafford közönsége a csapatnak. 
 
 
"Soha nem fogom elfelejteni, amikor Nanit leküldte a bíró. Hihetetlen volt a közönség, én még soha nem láttam ilyet. A szurkolók egy emberkén álltak mellénk, hihetetlen hangulatot csináltak, szinte éreztük az erõt amit átadtak nekünk a küzdelemhez. Én még soha nem éltem át ilyet, de ez egy hatalmas dolog, ami mindig is segített bennünket és segíteni fog a jövõben is."
 
"Óriási hangulatot tudnak teremteni a szurkolók, és képesek az ellenfelet is kizökkenteni, megfélemlíteni. Emlékszem, a tömeg azt énekelte "Ülj le, Mourinho" és õ visszasétált a kispadhoz. Ha erre képesek voltak, vajon milyen hatással lesznek majd az  Olympiakos játékosaira?" 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!