Carrick egy õszinte ember

A ManUtd.com szerkesztõje, Nick Coppack számol be a Vörös Ördögök legutóbbi gyõzelmét követõ Michael Carrick interjúval kapcsolatban.


Michael Carricket London keleti részén az Upton Park fõstandja mögötti szûk sikátorában, faggatták az újságírók az elmúlt napok eseményeivel kapcsolatban. 

 
Carrick vasárnap visszatért arra a földre, ahol mint profi labdarúgó elõször csillantotta meg tehetségét, hogy késõbb a Tottenham klubján át, megérkezzen álmai csapatába a Manchester Unitedbe.
 
A West Ham utáni gyõzelmet követõen, a buszhoz vezetõ úton három újságíró állította meg Michaelt, aki a gyõzelem miatti örömében úgy tûnt szívesen ad interjút még fáradtan is. Azonban ahogy az lenni szokott az újságírók hamar elvették a középpályás jókedvét, amikor nem a gyõzelemrõl faggatták, arról, hogy milyen volt középsõ védõként játszani, vagy hogy tetszett neki Rooney parádés gólja,  hanem még mindig a Liverpool elleni vereséggel kapcsolatban kérdezték.
 
Ezzel egycsapásra sikerült elvenniük Michael jókedvét, az arca elsápadt, a pupillája beszûkült, és lehajtott fejjel válaszolt... 
 
 
 
"Az egy borzalmas nap volt. Ugyanúgy szenvedtünk miatta, mint a szurkolók" - válaszolta.
 
"Pontosan tudjuk ezek a meccsek mint jelentenek nekik, de higgyék el nekünk is ugyanolyan borzasztó érzés volt. Hogy mit éreztünk az öltözõben... Nagyon csalódottak, frusztráltak és szomorúak voltunk. Napokig nem néztem tévét, nem akartam kimenni az utcára... Szenvedtünk mint bárki más." 
 
Persze lehet azt mondani, hogy ezek csak szavak,  csak azt mondja, amit a szurkolók szeretnének hallani, de ha valaki, akkor Michael Carrick õszintén beszél, és az arca mindent elárult.
 
Õ egy rendkívül õszinte ember, ugyan olyan amilyennek a pályán látjuk. És ott, abban a szél korbácsolta kelet-londoni sikátorban, a West Ham felett aratott gyõzelmi mámorban is még mindig kiült arcára a Liverpooltól elszenvedett vereség fájdalma. Ma egy hasonlóan nagy felelõsséggel járó feladat vár rájuk az Old Trafford. 
 
"Már jópáréve részese vagyok ennek a klubnak, pontosan tudom mit jelentenek a nagy riválisok elleni találkozók. A városi derbi mindenkép idesorolható. Az Old Traffordon kikapni a Liverpooltól a legfájóbb dolog a világon, amit a futballban el tudok képzelni, de ez már a múlté, nem nézzünk vissza. Azóta megnyertünk két meccset, jó lendületben vagyunk, és ezt kell folytatunk tovább."
 
"A derbire úgy gondolunk, mint egy egyszeri lehetõség a városi riválisok ellen, amit ki kell használnunk, és meg kell nyernünk. Persze ezzel nem tudjuk jóvátenni, az elvesztegetett pontokat, de enyhíthetnénk valamelyest a szurkolók fájdalmát."  
 
Carras kínzását megelégelve átvetem az irányítást, és egy aktuális kérdéssel a legutóbbi gyõzelem felé tereltem a beszélgetést, de lehet már késõ volt. Reméltem, ha felszállunk a buszra, majd a többiekkel együtt élvezheti a jól elvégzett munka utáni ünneplést, és elfelejti a riporterek rosszízû faggatózását, de leült a helyére, felvette a headsetjét és maga elé meredt. A tekintetébõl egyértelmû volt, hogy még mindig a március 16-i események uralják a gondolatait.
 
A  Liverpool elleni, és az azt megelõzõ idei vereségei a Premier Leaugue-ben a Vörös Ördögöknek, talán azt mondatják néhányakkal, hogy már nincs tétje a City elleni küzdelemnek. 
 
De nem így Michael Carrick, akinek reakciójából ítélve, mindig  hatalmas tétje lesz a riválisok elleni harcnak. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!