Robson: Kell az európai szereplés

A Manchester United legendája szerint fontos, hogy a Manchester United legalább a hatodik helyet megszerezze, amivel jövõre is európai kupasorozatban indulhatna.


 Számos vita szólt már arról, vajon az Európa Liga küzdelemsorozata kell-e az amúgy is zsúfolt menetrendbe, ám Bryan Robson szerint igenis fontos a kontinensen való szereplés.

 

Természetesen ha idén megnyerné a Bajnokok Ligáját a csapat, úgy a következõ évben is biztosítaná helyét a legrangosabb versenyben, de Robson azt is szeretné, ha csapata a Premier League-ben olyan helyezért érne el, amely alternatív útvonalat jelentene számára a jövõ évi európai szerepléshez.

 

"Véleményem szerint sokaknak teljesen rossz azon nézete, hogy kihagynák az Európa Ligát" - mondta a korábbi csapatkapitány a United Review-nek.

 

"Amikor hosszú éveken át hozzászoktál, hogy Európában versenyzel, akkor mindig szeretnél ott szerepelni, bármilyen formában. A klub hozzászokott ehhez még Sir Matt Busby napjaitól kezdve és természetesen Sir Alex Ferguson irányítása alatt az elmúlt 26 évben a szurkolók is hozzászoktak ahhoz, hogy európai meccsekkel zajló esték vannak."

 

 

"Az Európa Liga többé-kevésbé hasonlatos az egykori Kupagyõztesek Európa Kupájához és az UEFA Kupához. Imádok visszaemlékezni az 1991-es, Barcelona elleni KEK döntõnkre - fantasztikus este volt, amire mindig emlékezni fogok."

 

"Talán nincs olyan presztízse az Európa Ligának, mint a Bajnokok Ligájának, de még mindig megfordulnak itt is európai nagycsapatok, akik épp lecsúsztak az élrõl hazájuk bajnokságában. Egykori játékosként úgy gondolom, nagyszerû eredmény lenne megnyerni az Európa Ligát."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!