Sir Bobby méltatta Fergusont

Vasárnap egy újabb rekordnak lehetünk szemtanúi Sir Alex Fergusonnal kapcsolatban.


Ugyanis ezen a napon Sir Alex lesz az a menedzser, aki leghosszabb ideig ül a United kispadján, megelõzve Sir Matt Busbyt, aki 24 évig, 1 hónapig és 13 napig ülhetett a Vörös Ördögök kispadján.

Népszerû mítosz szerint a United fõnöke szerencsés volt 1990 környékén. Akkoriban négy éven keresztül nem tudott nyerni Ferguson a csapattal trófeákat és sokan azt gondolták, amennyiben nem nyer csapatával az FA kupa harmadik fordulójában a Nottingham Forest ellen, akkor menesztik állásából. Mark Robins góljával végül sikerült nyernie a Unitednek és meg sem álltak a Wembley-ig, ahol a döntõben is diadalmaskodtak.

Azonban Sir Bobby Charlton - aki Sir Alex eddigi munkáját figyelemmel kísérte a Unitednél - szerint soha nem volt veszélyben Ferguson állása.

"A média volt az, aki ebben a témában rámenõs volt akkoriban." - mondta Sir Bobby. "Ha akkoriban menesztették volna Alex Fergusont, nagyon jó sztori lett volna a számukra."

"Igazság szerint a filozófiájuk arról szólt, hogy ha egy menedzser nem sikeres, rúgd ki azonnal. De a színfalak mögött Sir Alex már sikeres volt. Ferguson jövõjérõl soha nem volt téma a klubnál."

Charlton szerint nagyon fontos volt, hogy adtak idõt Fergusonnak, hogy terveit megvalósíthassa. Sir Matt Busby visszavonulása és Sir Alex Ferguson érkezése közti 15 évben a klub csupán egy bajnoki címet volt képes nyerni, ez idõ alatt négy menedzser is megfordult a klubnál.

 

 



A stabilitás volt a legfontosabb, ezt pedig követték a sikerek.

"Az emberekben megvan az a hiba, hogy túl hamar megválnának egy menedzsertõl. Mi nem akartuk elkövetni ezt a hibát!"

"Mindig van bizonyos érzésed egy futball klubnál, hogy jól vagy rosszul mennek a dolgok. Nem volt soha kellemetlenség Sir Alex felé, ha éppen elvesztett egy találkozót. Csupán egy érzés volt: Ez megtörténhet. Érezted, hogy a siker elérkezett, nem lehetett kritizálni semmiért õt. Nem tudhatjuk, mi lett volna, ha kikapunk a Nottingham Foresttõl. Mindenki tudta, merre tartunk és mi fog történni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!