De Gea: 1999 inspirál

David de Gea magabiztos azt illetõen, hogy a Manchester United képes lehet egy újabb fényes gyõzelmet aratni a Bayern München felett, miután a 15 évvel ezelõtt BL-döntõbõl merít inspirációt.


Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer hosszabbításban szerzett góljai megfordították az 1999-es Bayern München elleni Bajnokok Ligája döntõt, és így a barcelonai Nou Campben a Manchester United ülhetett fel az európai klubfutball trónjára, totális sokkot okozva ezzel a bajorok köreiben.

 

A Vörös Ördögök jelenlegi elsõ számú hálóõre, David de Gea elárulta, annak az estének az emléke azóta is felidézõdik számára.

 

"Akkoriban mindössze 8 éves voltam, de vagy százszor láttam annak a mérkõzésnek a felvételét" - kezdte a spanyol portás a The Sun-ank.

 

"Egészen hihetetlen volt, majdnem megismételhetetlen dolog történt. Olyan, hogy ennyi idõ alatt így a feje tetejére álljon egy mérkõzés, még soha nem fordult elõ."

 

"Nem sok Bajnokok Ligája gyõzelmet látni olyan stílusosan, mint ahogy az a Manchester Unitednek sikerült."

 

A Manchester United szerdán este újabb csatára készül a Bayern München ellen, De Gea pedig hiszi, hogy a fogadóirodák oddszaival szembe menve képesek lehetnek bejutni az elõdöntõbe.

 

 

Múlt héten a két csapat elsõ összecsapása 1-1-es döntetlenre végzõdött, az egykori Atletico Madrid nevelés pedig elégedett volt a United által mutatott karakterrel.

 

"Lesz esélyünk idegenben is" - tette hozzá.

 

"Kiegyensúlyozott a párharc jelenlegi állása, még minden nyílt, mi pedig egészen a legvégsõkig harcolni fogunk."

 

"Nagy reményei vannak a csapatunknak a továbbjutást, és a gyõzelem megszerzését illetõen."

 

"Ez egy hatalmas klub, a nehéz helyzetekben pedig az embernek talpra kell állnia és bizonyítania, hogy ez mennyire igaz."

 

"Az emberek azt gondolták, hogy sétagalopp lesz ellenünk a Bayern számára, de mi hatalmas produkcióval rukkoltunk elõ."

 

Óvatos hozzáállásban játszott a United az elsõ felvonás alkalmával, de kontratámadások lévén így is sikerült nem egy nagy lehetõséget kidolgozniuk, De Gea pedig büszke erre a teljesítményükre.

 

"A megfelelõ módon játszottunk ellenük. Nem engedtük, hogy úgy játszanak, ahogy szoktak, ez pedig frusztrálta õket."

 

"Úgy érezzük, hogy nagyon jól játszottunk, hatalmas erõfeszítést tettünk és még akár nyerhettünk is volna."

 

"Tudtuk, hogy nagyon jól kell védekeznünk, lezárnunk elõttük a területeket és kontratámadásokat kell bevetnünk, utóbbiakból pedig volt néhány tiszta ziccerünk is. Védekezésben jól muzsikáltunk, remekül zártunk. Szerintem elbizonytalanítottuk õket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!