Smalling: Megtanultuk a kemény leckét

A Bajnokok Ligájában tanultaknak általában kemény áruk van, Chris Smalling szerint pedig a Manchester United megfizette annak az árát, hogy Patrice Evra gólját követõen nem csuktak be ajtót-ablakot, megõrizve ezzel vezetésüket a Bayern ellen.


A 24 éves játékos egyike volt azoknak, akik kiemelkedõ teljesítményükkel hozzájárultak a Vörös Ördögök megbonthatatlan védekezéséhez a címvédõ és egyben az idei kiírás esélyesei ellen, amellyel lehetõséget biztosítottak maguknak ahhoz, hogy a második félidõben Patrice Evra révén a vezetést is átvegyék.

 

Csak azonban az öröm pillanatai nem tarthattak sokáig, ugyanis a csapat figyelme lankadt, a müncheniek ezt pedig azonnal kihasználták, kiejtve ezzel a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája idei kiírásából, amellyel együtt az is biztossá vált, hogy jövõre nem lehetnek ott a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeiben, ez pedig igencsak fájdalmas számukra.

 

"Csalódást keltõ volt" - kezdte Smalling a MUTV-nek.

 

"A mérkõzés nagy részében jól álltuk a sarat a beadásaikkal szemben, de az, hogy gyakorlatilag rögtön a vezetõgólunk után ki tudtak egyenlíteni, ráadásul pont egy beadásból, nagy csalódás. Ez ezt követõen hatalmas lökést adott számukra."

 

"Ha sikerült volna csak öt-tíz percig kihúznunk, az lenyugtatta volna a mérkõzést, õk pedig elkezdhettek volna futni az eredmény után. Úgy éreztük, hogy csapatként nagyon összeszedetten dolgoztunk, a taktikánk pedig mûködött. De az egészet dobhattuk ki az ablakon, amikor gólt kaptunk, ez pedig olyan irányt mutatott nekik, amire szükségük volt."

 

 

David Moyes legénysége egyértelmû tervvel rendelkezett azt illetõen, miként hozzák zavarba a Bayern gépezetét, majd egy kontrából miként üssenek rajtuk. De amellett hogy leginkább landó figyelmüket okolja összeomlásukért, Smalling kitért arra is, hogy szerinte lehettek volna kegyetlenebbek is a kapu elõtt.

 

"Úgy mentünk a félidõre, hogy azt éreztük, jól dolgoztunk, és lezártuk a területeket. Rengeteget volt náluk a labda, de nekünk voltak nagyobb helyzeteink a két mérkõzés során egy-az-egyben" - tette hozzá.

 

"Nagyon biztosnak és kényelmesen éreztük magunkat, mert nem tudtak szinte tiszta helyzetet kidolgozni maguknak. Mindig csak arra gondoltunk, hogy maradjunk bezárkózva és ne kapjunk gólokat. Tudtuk, hogy lesz majd lehetõségünk a gólszerzésre, amellyekkel éltünk is, de arra nem számítottunk, hogy ezek után mindig ilyen gyorsan képesek lesznek õk is betalálni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!