Owen nem mondott le a válogatottságról

Michael Owen nem adta fel abbéli ambícióit, hogy egyszer újra válogatott lehessen.


A Manchester United csatára legutóbb 2008 márciusában kapott meghívót a Fabio Capello irányította angol válogatottba, azóta viszont konstansan kimarad a névsorból a Háromoroszlánosok kerethirdetésénél.

 

 

 

 

Az olasz stratéga úgy döntött, hogy az egykori Liverpool és Newcastle játékos akármit is tesz, õ nem számít rá, még akkor sem, ha sérülésmentesen is játszik több mint fél évig a Bajnokok Ligájában pedig mondjuk mesterhármast lõ a német bajnok Wolfsburgnak.

 

Persze mondhatnák a hozzáértõk, hogy a jövõ nem az egykorri aranylabdásé, így pedig jogos, hogy a jelen kiváló angol csatárai, Jermain Defoe és Darren Bent kerülnek be a keretbe, azonban az angol futball egykori aranyifjúja nem adta fel a harcot és abban reménykedik, ha hosszútávon tudná bizonyítani képességeit a Unitedben, az nem kerülné el a jelenlegi szövetségi kapitány figyelmét sem.

 

"Eddig 89 válogatottságom van. Több évig képviseltem Angliát a válogatottal, 18 éves korom óta válogatott vagyok" - mondta Owen egy manchesteri általános iskolában tartott elõadáson.

 

"Az elmúlt két évben eléggé távol kerültem attól, hogy újra Háromoroszlános mezben játszhassak. Csak remélni tudom, hogy ez a jövõben megváltozik és egy napon újra magamra ölthetem a válogatott szerelését. Ki tudja?"

 

Az egykoron még a Real Madridnál is megforduló csatár kijelentette, erõnléti állapota immáron nem lehet megkérdõjelezhetõ, ezért úgy érzi, klub- és válogatott szinten is képes lenne felvenni a harcot a csapatba kerülésért.

 

"Sajnos nem úsztam meg az elõzõ szezonban sem a sérülésekkel, de elég sok mérkõzésen szerephez juthattam. Ha visszanézek, akár klub szinten, akár válogatott szinten, azt látom, hogy mennyire sok mérkõzésen léphettem eddig pályára pályafutásom során, és a sérülések eltörpülnek mellettük."

 

"Reggel kilencor már talpon vagyok minden nap. 45 percen keresztül csak az edzésre készülõdök, bemelegítek. Aztán meglátogatom az erõnléti edzõnket, hogy minden rendben van-e, aztán háromnegyed tízkor edzésbe állok."

 

Sokkalta aktuálisabb kérdés Owennel kapcsolatban, hogy vajon elszántságával beverekedi-e magát Sir Alex Ferguson keretébe az ellen az Everton ellen, amelynek gyerekként szurkolt.

 

"Gyerekként a sportban Gary Lineker volt a hõsöm" - tette hozzá.

 

"Kiskoromban az Evertonnak szurkoltam."

 

"Mostanra már eljutottam arra szintre, hogy mindenkit tiszteljek, aki ilyen magas szinten ûz egy-egy sportágat. Át tudom érezni, milyen nehéz is ez."


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!