Vidic továbbra is inspirálja a fiatalokat

A Manchester United csapatkapitánya, Nemanja Vidic a nyáron átadja utódjának a kapitány karszalagot, fiatal utódai, Chris Smalling és Phil Jones pedig minden lehetõséget megragad, hogy még tanulhassanak a tapasztalt védõtõl távozása elõtt.


A Vörös Ördögök számára még öt mérkõzés maradt hátra a kollektív csalódást okozó idei szezonból, de néhány játékos számára - és úgy általánosságban a csapatnak - egy erõs befejezés újabb lendületet adhatna a 2014/2015-ös szezonra.

 

Vidic, aki nyolc Old Traffordon eltöltött éve során 296 alkalommal húzhatta magára a klub vörös mezét, már nem lesz részese a United jövõjének, de belsõ védõtársával, Rio Ferdinanddal együtt mindig is a valaha volt egyik legjobb védõpárosként fogják õket emlegetni a klub történelmében. Õ egy nagyszerû, követendõ példa, aki sok olyan tanítványt hagy maga mögött Manchesterben, akik hihetetlenül értékes leckéket vehettek idõsebb csapattársuktól.

 

"Hatalmas szerepet játszott a Manchester Unitednél történt fejlõdésemben" - árulta el Jones a klub hivatalos YouTube-csatornáján bemutatott szurkolói kérdezz-felelek videóban.

 

"Nagyon nagy hatással volt a karrieremre, és mindvégig segített nekem. Amikor mellette játszottam, nagyszerû tanárként viselkedett, és olyasvalaki volt, akire felnézhettem és elismerhettem."

 

 

Chris Smalling az Inside United legutóbbi számában méltatta a kõkemény szerb bekket.

 

"Nemanja hosszú idõt töltött el a klubnál, és számos kimagasló teljesítménye mellett rengeteg kupát nyert a csapattal. Felállított egyfajta szintet azt illetõen, hogy milyennek kell lennie egy igazi védõnek, és bár ez nem lesz könnyû, de minden tõlünk telhetõt megfogunk tenni, hogy betöltsük a távozásával keletkezõ ûrt" - kezdte.

 

"Van egy dolog, amit mindig elmondott nekem, mégpedig, hogy 'elõször védekezz'. Ha védekezel, mindig nagyszerû dolog úgy tisztázni, hogy közben megjátszol valakit, vagy támadást indítasz, de végülis te egy védõ vagy, és mindenek elõtt az a feladatod, hogy védekezz. Minden áron meg kell állítanod a veled szemben álló támadót, nem számít hogy ki az. Erre mindig emlékezni fogok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!