Mata: Fényes jövõ vár a Unitedre

Juan Mata szerint fényes jövõ elõtt áll a Manchester United, de ehhez mindenkinek össze kell tartania az Old Traffordon.


Sir Alex Ferguson 26 évig tartó regnálása után David Moyes került a csapat élére és az átmenet nem zajlott zökkenõmentesen, hiszen a United már lecsúszott a bajnoki címrõl és csupán hetedik helyen szerénykedik a Premier League-ben.

 

Mata azonban azt mondja, tisztában volt azzal, mire számíthat, mikor rekordigazolásként a manchesteriekhez szerzõdött a Chelsea-tõl és szerinte idõt kell adni a menedzsernek.

 

"Együtt kell lennünk" - nyilatkozta a spanyol csillag a Daily Starnak. "Nincs itt az ideje, hogy bárkit hibáztassunk! Nincs itt az ideje, hogy bûnösöket keressünk!"

 

"Annak van itt az ideje, hogy együtt legyünk - a menedzserrel, a stábjával, egymással és a személyzet minden tagjával. Továbbra is a menedzser mellett kell állnunk. Hinnünk kell benne, mert mi, játékosok tudjuk, hogy javulnunk kell."

 

"Ez nem a menedzserrõl vagy a taktikáról szól csupán. Mindannyiunkról. Nincs itt az ideje, hogy egy embert hibáztassunk. Együtt vagyunk benne."

 

"Néhány barátom azt mondta, ha mindez Spanyolországban történt volna, más lenne a helyzet, de itt a klub és a játékosok is a menedzser mögött állnak."

 

"Erõsnek kell lennünk csapatként, keményen kell dolgoznunk. Javulnunk kell, ezt tudjuk, de ezt együtt kell megtennünk!"

 

 

"Tudtam, hogy kemény hat hónap elé nézek. Mielõtt átigazoltam volna, nehezen mentek itt a dolgok, így tisztában voltam azzal, hogy nem olyan csapathoz jövök, mely azonnal gyõzni fog folyamatosan" - folytatta Mata. "De azt is tudtam, hogy ez a klub vissza fog térni, a jövõ pedig fényes lesz."

 

Mata támogatja menedzserét abban, hogy nyáron leigazolja a megfelelõ játékosokat ahhoz, hogy biztosan ismét trófeákért harcoljon a klub.

 

"Nincs kétségem efelõl. Amikor ide igazoltam, minden egyes beszélgetésem a vezetõséggel és a menedzserrel a következõ szezonról szólt, bíznak abban, hogy sikerül megszerezniük a megfelelõ játékosokat. Õk is tudják, én is tudom, hogy átmeneti idõszakban járunk, de a nyáron megpróbálnak leigazolni néhány játékost és hiszem, hogy top játékosokat fognak hozni."

 

"Biztos vagyok abban, hogy ez a klub feláll és trófeákért fog harcolni. Gyerekkorom óta a Manchester United mindig harcolt mindenért és ez vissza fog térni. Jelenleg átmeneti idõszakban van a klub. Az utóbbi 26 év során Sir Alex Ferguson volt a menedzser, ezért úgy vélem, ez hatalmas változás most a klub életében."

 

"Nem tudom, hány klubnak volt olyan menedzsere, aki közel 30 évig dolgozott - talán nincs is ilyen. Ez egy kivételes helyzet. De a jövõbe kell nézzünk és azt kell mondjam, fényes jövõje lesz a klubnak, mert a legjobbat érdemli."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!