Sir Alex visszatekint a múltba

Sir Alex Ferguson bevallotta, hogy még most sem hiszi el azt a tényt, hogy holnap, amikor a Man United találkozik a rivális Chelsea-vel, õ lesz a Unitedet leghosszabb ideje szolgáló menedzser.


A holnapi rangadón Ferguson átlépi Sir Matt Busby rekordját, ami 24 évet, egy hónapot és 14 napot jelent.
Sir Alex bevallotta, hogy soha nem gondolta volna azt, hogy egyszer ilyen kitüntetést kapjon.

„Meg vagyok lepve. Be kell, hogy valljam, ez az a dolog, amire soha nem gondoltam volna- csak úgy befagyott a memóriámban. Azt gondoltam, hogy Sir Matt Busby örökké itt volt. A háború végén kezdte és egészen az 1968-as BEK gyõzelemig folytatta útját” –mondta el Ferguson a Magic 1152-nek.

Összehasonlításokat igen könnyû tenni a menedzserek között: mindkettõ szenvedélyes fegyelmezõ, páratlan éhséggel és gyõzni akarással. Ráadásul mindketten skót származásúak, bár ezek mellett Ferguson rámutatott egy nagy különbségre saját maga és nagyszerû mentora között.


 

„Sir Matt sokkal nyugodtabb habitusú volt, mint én” –mondta el a menedzser. „Különbözõ jellemek vagyunk, különbözõ személyiséggel. A skót embereknek van egy elkötelezettségük, mégpedig hogy jól teljesítsenek, bármirõl is legyen szó. Csak egy céllal jöttem ide, hogy sikeres legyek.”

„Sir Matt Busby legfontosabb tanácsa, amit adott nekem, az az volt, hogy ne olvassam a sajtót. Remek tanács volt, azóta nem is olvasom.”

Egy ilyen korszakalkotó alkalomhoz közel Ferguson már nem tud ellenállni, hogy ne nézzen vissza a múltba, de ragaszkodik ahhoz, hogy ez a mérföldkõ ne akadályozza meg õt abban, hogy vasárnap legyõzzék a Chelsea-t.

„Az 1980-as években a Liverpool csapata dominált. Ez volt az, amit néztem. Ez volt számomra a nagy kihívás, valamint a klubnál lévõ ex-játékosok kérdése, hogy minél hosszabb idõre megtartsam õket. Ezt megtettük pár nagykövet idehozatalával. Meg akartam tartani mindegyik nagyszerû játkost, akik a klub körül voltak valamilyen úton-módon”- mondta el a Vörös Ördögök fõnöke.

„Ott volt Sir Bobby Charlton és Sir Matt Busby is a tanácsadóim között. Az emberek szeretik megérteni a Manchester United dimeznióit. Ez szükséges ahhoz, hogy megértsék a mendeszer szerepét.  Ez nagyon segítõkész volt számomra.”

„De az nem az én szerepem, hogy elhelyezzem magamat a Manchester United történelmében. Van elég feladatom, amit meg kell csinálnom, ráadásul fel kell készítenem a csapatomat a vasárnapi mérkõzésre, ami nagyon nehéz lesz.”

 

FRISS: Elmarad a Chelsea elleni mérkõzés, Ferguson holnap biztosan nem dönt rekordot!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!