Manchester United 0-1 Sunderland

A szezon egyik, ha nem a leggyengébb teljesítményét nyújtó Unitedet megérdemelten gyõzte le a Sunderland az Old Traffordon.


Meddõ hazai mezõnyfölénnyel indult a találkozó, de ez a mezõnyfölény csak arra volt jó, hogy az elsõ 15 percben nem tudott kijönni térfelérõl a Sunderland, a United pedig beadásokig eljutott leginkább Ashley Young révén, ezek azonban rendre célt tévesztettek.

 

Michael Carrick is beadással próbálkozott, Javier Hernandez elõl azonban O'Shea mentett nagyot. Nem sokkal késõbb Young nagyszerûen hozta ki a labdát saját tizenhatosról, átívelt a túloldalra Nanihoz. A portugál lõni próbált, de blokkolták azt, a játékszer Juan Matához jutott, beadását kifejelték, Carrick érkezett és lõtt, de csúfosra sikeredett a próbálkozás, de passznak jó volt, Nani is tüzelhetett, de nem talált kaput.

 

Húsz perc után Young szögletét Patrice Evra bólintotta kapura, Mannone azonban biztosan hárított.

 

Kezdett éledezni a Sunderland, egyre többet birtokolta a labdát, majd a semmibõl a vezetést is megszerezte. Wickham a szögletzászlótól, Darren Fletcher mellõl középre ívelt, Carrick nem ment Larssonnal, aki 13 méterrõl a hosszú alsóba passzolt, 0-1.

 

 

A bekapott gól összezavarta a hazaiakat, akik a félidõ maradék részében kétszer is majdnem újabb gólhoz segítették a Fekete Macskákat, de Carrick mindkét alkalommal kisegítette társait.

 

A szünet elõtt még egy Mata-lövést láthattunk, de Mannone könnyedén fogta a labdát.

 

Fordulás után beszorította kapuja elé ellenfelét a manchesteri csapat, de továbbra sem igazán alakultak ki komoly helyzetek. A United felállt a vendég tizenhatosa elé, passzolgatott - olykor pocsékul - oldalra, a védõk között semmi mozgást nem lehetett fellelni, így ha valaki nem látta a meccset és ránéz a passzok számára, valamint a labdabirtoklásra, még azt is mondhatná, micsoda hatalmas fölényben játszott a csapat. Ez azonban egyáltalán nem volt jellemzõ erre a találkozóra, sõt. Inkább úgy tûnt, az érvényesül, amit a Sunderland akar.

 

Ráadásul a Fekete Macskák elõtt komoly lehetõségek is adódtak, a második 45 percben kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat az újabb góltól.

 

Elõször a 72. percben Altidore beadása után Giaccherini lõtte telibe a jobb kapufát, majd 12 perccel késõbb Borini bombája csattant a lécen.

 

A United eközben csak egy Robin van Persie és egy Hernandez helyzetet írhatott fel, ám míg a holland jó helyezkedett egy beadásra, megelõzve mindenkit, de kapu mellé tüzelt, addig Hernandez senkitõl sem zavartatva 11 méterrõl leginkább csak az alacsonyabban szálló repülõkre volt veszéllyel.

 

Ryan Giggs gárdája ötlettelen, lassú, kiszámítható, akaratgyenge, színtelen játékkal rukkolt elõ, így nem meglepõ az eredmény.

 

 

Premier League, 37. forduló

Manchester United 0-1 Sunderland

Old Trafford, 75347 nézõ

 

Vezette: Howard Webb

 

Manchester United: De Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Nani(Januzaj 51.), Carrick, Fletcher, Young(Welbeck 66.) - Mata(van Persie 66.) - Hernandez

Nem használt cserék: Amos, Smalling, Valencia, Fellaini

 

Sunderland: Mannone - Vergini, O'Shea, Brown, Alonso -  Cattermole, Larsson(Bridcutt 74.), Colback - Johnson(Giaccherini 58.), Wickham(Altidore 65.), Borini

Nem használt cserék: Bardsley, Ba, Scocco, Ustari

 

Gólszerzõ: Larsson 30'

 

Sárga lap: Carrick Vidic illetve Alonso

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!