Manchester United 3-1 Hull City

Gálameccshez hasonló találkozón James Wilson duplázott a bemutatkozásán, Giggs pedig becserélte magát.


Meglepõt húzott Ryan Giggs, hiszen a kezdõcsapatba tette Tom Lawrence-t és James Wilsont is. Lawrence legutóbb a Yeovil Townnál volt kölcsönben, míg Wilson az utánpótlás csapatokban ontotta a gólokat ebben a szezonban is.

 

Az angol csatár már a 3. percben helyzetbe került. Adnan Januzaj beadása után Marouane Fellaini fejelte vissza a labdát a hosszúról, Wilson pedig lõni próbált, de sikerült blokkolnia egy védõnek.

 

Nem sokkal késõbb Shinji Kagawa lövései következtek, ám egyik sem jelentett komoly veszélyt.

 

Az elsõ negyedóra manchesteri labdabirtoklással telt, a Hull szinte ki sem jött saját tizenhatosának elõterébõl. A 16. percben Lawrence 20 méterrõl tüzelt, a játékszer egy védõn megpattanva került kapu fölé. Jöhetett a szöglet, amire Phil Jones próbált érkezni, de csúnyán összeütközött Figueroával és le is ment a pályáról. Helyét Nemanja Vidic vette át, akit hatalmas taps fogadta utolsó Old Trafford-i meccsén.

 

Sajnos a mérkõzésnek nem járt a taps, mert igen alacsony színvonalon zajlott az egész elsõ félidõ, amit végül elõnnyel zárta a hazai csapat. Ugyanis Wilson elsõ felnõtt meccsén meglõtte elsõ gólját. Januzaj jobbról végzett el szabadrúgást, a hosszúról Fellaini ismét visszafejelt, Wilson pedig érkezett és 8 méterrõl, laposan lõtt a kapu közepébe.

 

 

A Hullnak az egész 45 perc alatt az volt a legnagyobb helyzete, amikor a 33. percben David de Gea pocsékul jött ki a kapujából, Long elfejelte elõle a labdát, de a helyzet itt le is zárult, mert a védelem tisztázni tudott. Jól mutatja ez is, hogy a vendégek mennyire keveset tettek a szünetig.

 

Fordulás után magasabb fokozatra kapcsoltak a csapatok és Lawrence, valamint Wilson is helyzetbe került, majd Januzaj ívelését Fellaini szerette volna kapuba bólintani, de Elmohamady nagyot mentett elõle.

 

Alig telt el 15 perc a félidõbõl, amikor az egész meccsen zseniálisan játszó Januzaj futott el a jobb szélen, látta, hogy Fellaini érkezik második hullámban, elé tálalt, a középpályás lövését azonban Jakupovic hárítani tudta, ám a kipattanót Wilson hidegvérrel értékesítette, megduplázva csapata elõnyét és saját góljainak számát.

 

 

Két perc múlva a semmibõl jött a szépítés. A csereként beállt Fryatt 25ó méterrõl kilõtte de Gea kapujának bal alsó sarkát, szép gól szerzett, 2-1.

 

Ryan Giggs cserélt, a duplázó Wilson helyére Robin van Persie állt be, majd az utolsó 20 percre az ideiglenes menedzser is pályára lépett, õ Tom Lawrence-t váltotta.

 

A legenda csillogott, elõször egy lövéssel veszélyeztetett, de Bruce (kézzel) hárított, majd a bal szélen egy leleletfinom csellel elküldte a védõt, beadását azonban mentették Fellaini elõl.

 

Tizenegy perc volt hátra, amiko Elmohamady beadása után Meyler lõhetett 16 méterrõl, az erõs löketet de Gea kiütötte, nagy védés volt. Egy perccel késõbb van Persie és Januzaj összjátéka végén a holland lõtt centikkel a bal kapufa mellé, majd újabb lövését hárította a vendégek kapusa.

 

A 86. percben azonban már tehetetlen volt a hálóõr, Giggs vette észre, hogy Robin üresen áll a tizenhatoson, oda is varázsolta csapattársához a játékszert, RvP elsõ próbálkozását Davier még blokkolta, ám a holland újból lõhetett, ekkor pedig már nem hibázott és kilõtte a jobb alsót.

 

 

A ráadás pillanataiban Giggs lõhetett 25 méterrõl szabadrúgást, Jakupovic azonban hárította a jobb felsõbe tartó lövést, ami után elnézést kért a United legendájától.

 

Végül egy gálához hasonlító találkozót láthattunk, sok szép pillanattal, még ha nem is mind a játékból adódott.

 

 

Premier League, 34. forduló

Manchester United 3-1 Hull City

Old Trafford

 

United: De Gea - Valencia, Jones(Vidic 22.), Smalling, Büttner - Carrick, Fellaini - Januzaj, Kagawa, Lawrence(Giggs 70.) - Wilson(van Persie 64.)

Nem használt cserék: Amos, M. Keane, Mata, Young

 

Hull: Jakupovic - Bruce, Davies, Figueroa - Rosenior(Sagbo 46.), Meyler, Koren, Boyd, Quinn, Elmohamady(Livermore 86.) - Long(Fryatt 46.)

Nem használt cserék: Harper, Huddlestone, Faye, Jelavic

 

Gólszerzõ: Wilson 31', 61', van Persie 83' illetve Fryatt 63'

 

Sárga lap: Fellaini illetve Meyler


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!