Giggs büszke a fiatalokra

Ryan Giggs büszkén látta, hogy a fiatalok miként teszik le névjegyüket a Hull elleni siker során, tovább folytatva a Manchester United jeles történelmi hagyományait.


Az ideiglenes menedzser a kezdõcsapatban adott helyet az energikus szélsõnek, Tom Lawrence-nek és a 18 esztendõs csatárnak, James Wilsonnak, aki két látványos gólt szerzett a találkozón, mielõtt egyórányi játék után elhagyta a pályát a boldog szurkolók tapsa közepette.

 

A találkozót követõen Giggsy-t arról is kérdezték, hogy olyan mérkõzés lett-e ez, amire örömmel tekint majd vissza évekkel késõbb is. A legenda pedig sokkal inkább a fiatalok dicséretével foglalkozott, mint azzal, hogy talán utolsó mérkõzésén lépett pályára az Old Traffordon játékosként, amikor becserélte magát a második félidõben.

 

"Igen, ez olyan mérkõzés" - kezdte Giggs az MUTV-nek adott interjúban. "Becseréltem magam a pályára, de úgy gondolom, a legfontosabb emlékek azok lesznek, ahogy a fiatalok jöttek és remekül teljesítettek. A Manchester United mindig ad egy esélyt a fiataloknak és csak rajtuk áll, hogy élnek-e vele.  Ma este határozottan ezt tették a srácok."

 

"Nem voltam boldog a szombati eredmény és teljesítmény miatt. Nem voltam dühös, csak csalódott voltam azok után, hogy egy héttel korábban milyen jól játszottunk. Csak kicsit fel akartam frissíteni a dolgokat. A szurkolók felismerik a fiatal tehetségeket, esélyt fognak adni nekik akkor is, ha hibát vétenek, a fiatalok azonban éltek a lehetõségükkel."

 

 

"Michael Keane, Tom és James kilencéves koruk óta itt vannak a klubnál, Adnan Januzaj 16 évesen került ide. Csodás volt látni õket és minden tapsot megérdemelnek."

 

"James egyáltalán nem lepett meg engem" - folytatta a menedzser. "Azt akartam, hogy Marouane Fellaini közelében legyen fent, levéve róla a nyomás egy részét. Jól mûködött ez, az elsõ gólt ketten hozták össze és jó volt látni, hogy James kettõt lõtt."

 

A Hull elleni, keddig siker Nemanja Vidic utolsó Old Trafford-i mérkõzését hozta, mielõtt nyáron az Internazionale együtteséhez igazolna. A csapatkapitány az elsõ félidõben megsérülõ Phil Jones helyére állt be és a rá jellemzõ rendíthetetlen teljesítményt hozta a védelem szívében.

 

"Játszott az elõzõ két meccsen, így csak az utolsó 10-15 percre akartam betenni. Jonah sérülése miatt a vártnál korábban szállt be és remekelt, mint tette azt az elmúlt nyolc évben. Zseniális játékos és csodálatos védõ volt õ nekünk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!