Robin a debütáló Wilsont dicsérte

Robin van Persie dicséretekkel halmozta el James Wilsont azok után, hogy a fiatal csatár két gólt szerzett a Hull City ellen lejátszott elsõ, bemutatkozó mérkõzésén.


A 18 éves csatár fiatal társával, Tom Lawrence-szel elõször szerepelt a felnõtt csapatban, ráadásul a kezdõben kapott helyet és a 31. percben az Old Trafford minden figyelmét magára vonta, mikor vezetéshez juttatta csapatát, majd a második játékrészben megduplázta góljainak számát, mikor lecsapott egy kipattanóra és közelrõl kapuba talált.

 

Van Persie éppen Wilson helyére állt be egyórányi játékot követõen és folytatta a gólszerzést, beállítva a 3-1-es végeredményt. Miközben az MUTV-nek nyilatkozott a találkozót követõen, a holland tisztelettel adózott fiatal csatártársa elõtt annak méltó bemutatkozásáért.

 

"James igen jól játszott" - lelkendezett van Persie. "Tudom, milyen nehéz a bemutatkozás - én akkor tettem ezt, mikor 29 éves voltam! Tudom, milyen különleges lehet. A ma estét saját maga és mindenki számára nagyon különlegessé tette. Két gólt szerezni nagyon különleges dolog."

 

 

A keddi találkozó Nemanja Vidic számára is emlékezetes alkalom, hiszen a védõ utolsó alkalommal lépett pályára a klub színeiben az Old Traffordon, mielõtt nyáron az Interhez igazolna. Annak ellenére, hogy a szerb védõvel csak két szezont játszott, van Persie pontosan tudja, milyen személyiség õ a United számára. "Nemanja nagyszerû volt" - magyarázta Robin. "Nyolc és fél évet játszott itt, én pedig mindig azt mondom róla, hogy õ a fejét is odateszi, ahol mások a lábukat is féltenék!"

 

 

"Nemanja ilyen, fejest akar ugrani az ügy érdekében, jó értelemben. Nagyon bátor, nagyszerû játékos, aki mindent megnyert a Manchester Uniteddel. Az õ számára is nagyon különleges nap ez a mai."

 

A holland dicsérõ szavakat tartogatott Ryan Giggs-nek is, aki lenyûgözte õt ideiglenes menedzseri munkája alatt is és aki csereként állt be a Hull ellen, ezzel lehet, hogy utolsó mérkõzésén szerepelt játékosként az Álmok színházában.

 

"Két megbeszélésnek voltam tanúja, mivel kicsit késõbb csatlakoztam" - mesélte a sérülésébõl felépült csatár. "Az egyik a Sunderland elleni mérkõzésnél történt, a másik a mai mérkõzés elõtt, ami hihetetlen volt. Sir Alex-szerû volt az egész."

 

"Csodálatosan játszott és talán úgy jött be, hogy nem is melegített be! Jól mondom? Bemelegítés nélkül beállt, adott pár fantasztikus átadást és majdnem gólt szerzett. Õ egy legenda és úgy vélem, ezt minden nap megmutatja."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!