Southampton 1-1 Manchester United

Pocsék elsõ félidõ után Juan Mata csodás szabadrúgásával egy pontot elhozott a St. Mary's-bõl a United.


Nagyon gyenge játékot hozott az elsõ félidõ, legalábbis a Unitedtõl. Szinte csak az történt, amit a hazaiak akartak.

 

Az elsõ 20 percben szinte mindig a manchesteri térfélen folyt a játék, a labdabirtoklás 71-29 arányban oszlott meg - és nem a Vörös Ördögök javára. Hét perc telt el, amikor Shaw beadásába Nemanja Vidic ért bele kézzel, de Dean játékvezetõ nem ítélt büntetõt.

 

Három perc múlva Wanyama 22 méterrõl leadott lövésébe ért bele Lallana, David de Geát azonban nem csapta be és könnyen hárított. A helyzetnél Chris Smalling jelzett leghevesebben lest, miközben õ volt az egyedüli, aki nem lépett ki idõben.

 

A félidõ felénél Shaw fejelt kapu fölé, majd Vidic vesztett labdát a térfél felénél, ám Lallana lövését de Gea biztosan fogta.

 

Elérkeztünk a 28. perchez, amikor igen kétes szituáció után szerzett vezetést a Soton. Lambert ugrott fel a labdáért, azonban lekönyökölte Vidic-et, aki azonnal kifeküdt a földön, Dean azonban nem ítélt szabadrúgást, így továbbment a meccs, Lambert kapott jó passzt, Rio Ferdinand botrányosan helyezkedett, a csatár már csak a kapussal állt szemben és nem is hibázott. A gól után Vidát majd 5 percig ápolták, ömlött az orrából-szájából a vér.

 

Deannél ilyenért nem jár szabadrúgás

 

Az utolsó 10 percre kissé feljebb lépett a vendégcsapat, ám a támadóharmadban továbbra is pocsék teljesítményt nyújtottak a játékosok. Kagawa a középpálya közepén semmit nem ért ,ráadásul szórta el a labdákat, így szinte csak Darren Fletcher jelentett akadályt az ellenfél részérõl a manchesteri védelem elõtt. Adnan Januzaj lassú, körülményes játéka semmit nem ért, Robin van Persie alig kapott labdát, ha mégis eljutott hozzá, el is szórta azt. 

 

A félidõben teljesen megérdemelten vezettek a hazaiak, Giggs csapata rendkívül gyengén, ötlettelenül játsztott.

 

Ryan Giggs cserét eszközölt, Kagawa helyére Michael Carrick állt be, akivel sokkal stabilabb lett a United középpályája, ez már a második játékrész elsõ 10 percében bebizonyosodott és eredményre vezetett.

 

Ugyanis szünet után szinte felcserélõdtek a szerepek és sokkal inkább az történt a pályán, amit a manchesteriek akartak. Sokkal többet voltak ellenfelük térfelén, mint korábban és sokkal inkább próbálták támadni az ellenfél kapuját.

 

Mindez pedig sikerre vezetett és az 54. percben góllá érett a United fölénye. Welbecket csak szabálytalanul tudták megállítani a hazai védõk, így kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a vendégcsapat. Mata és van Persie állt a labda mögé, utóbbi azonban csak zavarórepülést végzett és végül a spanyol végezte el a pontrúgást, tökéletesen csavarva a labdát a bal felsõbe, Boruc mozdulni sem tudott, 1-1.

 

 

Két perc múlva Januzaj ívelését Welbeck fejelte kapu fölé, majd nem sokkal késõbb a fiatal belga tört be a tizenhatosra, Shaw ellökte, Dean azonban nem ítélt büntetõt. Kérdés csak az, miért nem.

 

Újabb manchesteri helyzet következett, Smalling beadását Fletcher 7 méterrõl fejelte Boruc kapuja mellé, majd Ferdinand kiváló felívelése után a van Persie-t váltó Javier Hernandez próbált centerezni jobbról, de Welbeck elõl menteni tudott Lovren.

 

A 74. percben Mata zseniális meglátását szinte zseniális kivitelezés követett, amikor Welbecket próbálta kiugratni, ám kicsit hosszúra sikerült az átadása és így Boruc hamarabb érte el a játékszert, mint az angol csatár.

 

A találkozó utolsó perceiben mindkát kapu elõtt kialakult néhány apróbb helyzet, melyek közül talán Welbecké volt a legnagyobb lehetõség, miután Carrick óriási labdát tálalt a csatár elé, a védelem azonban utolérte Danny-t, aki végül nem tudta kihasználni lehetõségét.

 

Két ellentétes félidõ után igazságos döntetlen született a Premier League utolsó fordulójában. Egy olyan szezont zárt a klub, amire sokáig emlékezni fognak a szurkolók, mert számtalan olyan dolog történt, amihez elõtte nem szoktak hozzá.

 

 

Premier League, 38. forduló

Southampton 1-1 Manchester United

St.Mary's Stadium

 

Vezette: Mike Dean

 

Southampton: Boruc - Clyne, Fonte, Lovren, Shaw(Chambers 80.) - Wanyama, Cork(Gallagher 60.), Schneiderlin - Davis, Lallana(Ward-Prowse 69.), Lambert

Nem használt cserék: Gazzaniga, Guly, Hooiveld, Reed

 

Manchester United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra - Januzaj, Fletcher, Kagawa(Carrick 46.), Welbeck - Mata(Valencia 89.) - van Persie(Hernandez 68.)

Nem használt cserék: Amos, Cleverley, Lawrence, Young

 

Gólszerzõ: Lambert 28' illetve Mata 54'

 

Sárga lap: Cork, Shaw illetve Vidic, Januzaj

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!