Neville még nem tudja mit hoz a jövõ

Phil Neville egyelõre nem tehet mást, mint vár, hogy megtudja, részét képezi-e a Manchester United új menedzsere, Louis van Gaal elképzeléseinek az edzõi stábnál.


Több hétnyi pletykaáradatot követõen hétfõn hivatalosan is bejelentették, hogy a nyártól, miután befejezte szereplését a holland válogatottal a brazíliai világbajnokságon, Louis van Gaal ül le a Manchester United kispadjára.

 

A bejelentéssel egy idõben azt is azonnal napvilágra hozták, hogy ideiglenes menedzseri megbizatását követõen Ryan Giggs lesz a holland edzõ segítõje, az azonban nem tisztázott, hogy a David Moyes, illetve egykori csapattársai kezei alatt is dolgozó Phil Neville részét képezi-e elképzeléseinek.

 

Neville, aki az elõzõ szezonban a klub felnõtt csapatának edzõjeként dolgozott, egyelõre még nem ült le egyeztetni jövõjérõl Van Gaal-lal, miután a BL-gyõztes tréner jelenleg felkészülési edzõtábort tart válogatottjának Portugáliában.

 

"Remélhetõleg. Amennyire én tudom, minden menni fog tovább, ahogy eddig" - mondta Neville az edzõi stábban betöltött szerepkörét illetõen a Sky Sports News kérdésére.

 

"Tavaly a felnõtt csapat edzõjeként dolgoztam. Nem tudom biztosan, hogy mi lesz a szerepköröm a következõ szezontól, de a következõ néhány hétben majd erre is fény fog derülni és majd megtudom milyen szerepkör vár rám, de remélhetõleg majd a Manchester Unitednél maradhatok."

 

"A legfontosabb dolog, hogy a klub és a csapat fejlõdjön az elõzõ szezonhoz képest. Az eredmények nem olyanok voltak, amit a klubtól elvártak volna. A pozíciómtól függetlenül a legfontosabb dolog számomra az, hogy a csapat és mi is jövõre a bajnoki címért harcolhassunk."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy Van Gaal felvette-e már vele a kapcsolatot, így Phil Neville felelt:

"Nem. Meglesznek a saját elképzelései, folyamatai, struktúrája és csapata, én pedig csak reménykedhetek, hogy majd részét képezem a terveinek."

 

"Természetesen õ most egy nagyon elfoglalt ember, miután Hollandiával a világbajnokságon szerepelnek nemsokára. Jó, hogy sikerült ilyen korán bejelenteni az új menedzser személyét, így a klub most már újra elõre tekinthet, és azon lehet, hogy javítson a tavalyi eredményeken."

 

A Manchester United vezetõsége az utóbbi évtizedek talán leginkább csalódást keltõ szezonjának végéhez közeledve adta ki a tavaly nyártól a csapatot irányító David Moyes útját, amely során a csapat csak a bajnokság hetedik helyén végzett, így jövõre nemhogy a Bajnokok Ligájában, de egyáltalán az európai kupaporondon sem szerepelhet.

 

Azonban Neville magabiztos azt illetõen, hogy az egykoron az Ajaxot, a Barcelonát és a Bayern Münchent irányító új menedzser megfordíthatja a klub haladási irányát.

 

"Elképesztõ mennyiségû tapasztalattal rendelkezik, emellett pedig a világ legnagyobb és legnagyszerûbb csapatait edzette, tehát fantasztikus renoméval rendelkezik" - tette hozzá.

 

"Ez lesz az elsõ alkalom, hogy a Manchester Unitednek külföldi [Egyesült Királyságon kívüli - a szerk.] menedzsere lesz, úgyhogy izgalmas idõszak elõtt állunk."

 

"Biztosra kell mennünk azt illetõen, hogy fejlõdni tudunk az elõzõ szezonhoz képest, mert nagy csalódás volt az utóbbi egy év, és remélhetõleg az új menedzser újra odáig vezeti a csapatot, hogy a bajnoki címért, és az európai kupagyõzelmekért harcolhatunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!