Januzaj bemutatkozhatott a belga válogatottban

A Manchester United ifjú titánja, Adnan Januzaj tegnap végre áteshetett a sokak által már régóta várt bemutatkozásán a belga válogatottban, amikor 5-1-re legyõzték Luxemburg legjobbjait.


Marouane Fellaini kezdõként léphetett pályára a mérkõzésen, és az õ gólpassza kellett Romelu Lukaku nyitótalálatához, amelyet még kettõ követett a mérkõzésen az elõzõ szezonban az Evertonban játszó csatártól, majd a Tottenhames Nacer Chadli, és az egykori Chelsea-játékos Kevin de Bruyne is eredményes tudott lenni.

 

Januzaj még a múlt hónapban jelentette be, hogy hosszas huza-vonát követõen végül szülõhazája, Belgium nemzeti mezét kínája a jövõben magára ölteni, amelyet követõen az ország szövetségi-kapitánya, Marc Wilmots azonnal behívta a szintén Vörös Ördögök névre hallgató csapat világbajnoki keretébe. Bár a kezdõcsapatból még kimaradt, a félidei csereként való beállását követõen nagyon élénk játékkal rukkolt elõ a 19 éves középpályás.

 

 

"Az a feladatom, hogy egy érintõzzek, cselezzek és egy kicsit szórakoztassam a közönséget. Nem igazán voltam nagy nyomás alatt. Már hozzászoktam ahhoz, hogy majdnem 80 ezer ember elõtt játszhatok a Manchester Unitednél. Örülök, hogy bemutatkozhattam" - mondta Januzaj a mérkõzést követõ interjújában.

 

Jó teljesítményére a sajtó mellett Marc Wilmots is felfigyelt, azonban a játékoskorában kiváló középpályás kijelentette, nem biztosított Januzaj helye kezdõként.

 

"Õ extra dimenziót tud biztosítani a csapatunk játékának, de hatalmas versenyhelyzettel kell szembe néznie."

 

Belgium a 2014-es nyári, brazíliai világbajnokság H-csoportjában Algériával, Oroszországgal és Dél-Koreával kell majd megküzdjön a továbbjutást érõ elsõ két hely valamelyikéért. Bár a 2002-es világbajnokság óta nagy tornán nem vehettek részt, egyfajta "fekete lóként" tekintenek sokan Belgiumra a selejtezõ-sorozatban nyújtott teljesítményük okán.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!