Chicha gyõztes csapat tagja volt

Javier Hernandez hatékony teljesítményével hangolt a nyári világbajnokságra, amikor a mexikói válogatott tagjaként 3-0-s gyõzelem részese lehetett Izrael ellen.


A Manchester United csatára hazája barátságos-mérkõzésének második félidejében állhatott be a mexikóvárosi Azteca Stadiumban, amely korábban az 1970-es, és az 1986-os világbajnokság döntõjének is színhelye volt.

 

Miguel Layoun duplájával Mexikó két góllal vezetett, majd Chicharito 5 perccel a mérkõzés vége elõtt alaposan kivette a részét a harmadik hazai találat megszerzésébõl. Éles szögbõl leadott beadása Marco Fabianhoz pattant, aki aztán a hálóba talált Hernandez alatt, akinek ki kellett térnie Fabian kapuba tartó lövése elöl.

 

Mexikó június 13-án kezdi meg világbajnoki szereplését Kamerun ellen, majd négy nappal késõbb Brazíliával csapnak össze, mielõtt az A-csoport utolsó csoportmérkõzésen Horvátországgal mérnék össze erejüket. Ha sikerül továbbjutniuk a legjobb 16 közé, akkor akár Spanyolország vagy Hollandia is az ellenfeleik között lehet a negyeddöntõbe való bejutásért, amely egyébként történetük során csak harmadszorra sikerülhetne az El Tri-nek.

 

 

Ez azonban egy olyan dolog, amely nem igazán aggasztja Chicharitot, aki a CNN-nek így nyilatkozott a mérkõzést megelõzõen:

 

"Ha megakarod nyerni a világbajnokságot, a világ legjobb csapatait kell legyõznöd hozzá. Tudjuk, hogy ha sikerül jól szerepelnünk a csoportkörben, és továbbjutunk, mindenképpen nagyon nehéz ellenfelekkel kell majd szembenéznünk. De nincsen könnyû válogatott ezen a szinten - a legjobbak ellen kell játszanod."

 

"Nem fordulhat elõ, hogy úgy vegyünk részt egy ilyen megmérettetésen, hogy azt gondoljuk, 'Úgyis csak három mérkõzést fogunk játszani'. Erre gondolni se szabad, ha valakinek az a célja, hogy megnyerje a világbajnokságot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!