De Gea debütálhat a válogatottban

David de Gea abban reménykedhet, hogy pénteken Sevillában bemutatkozhat a spanyol válogatottban, amikor Bolívia együttesét fogadják barátságos-mérkõzésen.


Parádés 2013/2014-es szezonjának eredményeként David de Gea lett a Manchester Unitednél az Év játékosa, majd bekerült Spanyolország világbajnoki keretébe is.

 

Most pedig abban reménykedhet, hogy pályafutása során elõször felnõtt mérkõzésen is magára öltheti a La Rioja mezét a 2014-es brazíliai világbajnokságra való felkészülés elsõ mérkõzésén, de tudja, hogy hihetetlen versenyhelyzetben van azáltal, hogy két olyan kapus van mellette, mint Iker Casillas és Pepe Reina.

 

"Nem tudjuk, hogy ki fog játszani Bolívia ellen, de készen fogunk állni, ha megkapjuk a lehetõséget" - kezdte a 23 éves kapus a mérkõzés sajtótájékoztatóján.

 

"Nagyon vágyom rá, hogy debütálhassak. Elképesztõ versenyhelyzet van kapusposzton, de jól érzem magam és maximális teljesítményre törekszem minden edzésen."

 

 

De Gea tagadta, hogy a regnáló világ-, és Európa-bajnok nemzeti csapat elvesztette volna sikeréhségét, és magabiztos azt illetõen, hogy a fiatal játékosok felnõnek Spanyolország sokat megélt, tapasztalt harcosai mellé.

 

"Vannak olyan játékosok a keretünkben, akik már mindent megnyertek klub-, és válogatott szinten, de a gyõzelem tüze soha nem alszik ki ezekbõl az emberekbõl" - tette hozzá az Európa-liga gyõztes, és angol bajnok játékos.

 

"Igaz, hogy nagyon jó munkát végeznek az ifjúsági csapatoknál a szakemberek. Megpróbáljuk megismételni azt a sikert, amelyet a jelenlegi felnõtt keret több tagja elért korábban, és a fiatal játékosoknak meglesz az esélyük rá, hogy feljebb léphessenek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!