A Giggs-sztori: 1999-tõl 2003-ig

A Manchester United az 1999-es, hihetetlen triplázás után is folytatta a trófeák megszerzését, miközben Ryan Giggs egyre erõsödött, a csapat pedig fejlõdött.


1999/2000-es idényben könnyen tartották meg a Premier League címet, miután a Vörös Ördögök 18 ponttal végeztek a második helyezett Arsenal elõtt, ami még mindig egy rekord a Premier League történetében. Giggs szintén kulcsszerepet játszott abban, hogy a United vitrinjébe újabb érem kerüljön, miután a Tokióban lejátszott Interkontinentális Kupa döntõjében, a Palmeiras elleni 1-0-s siker alatt begyûjtötte a Meccs Embere díjat. A United ezután - vitatott körülmények között - szerepelt a FIFA Klub Világbajnokságon Brazíliában, 2000 januárjában - ami azt jelentette, hogy a Vörös Ördögök nem játszottak az FA-kupában abban a szezonban. Ez a sorozat azonban kevésbé volt sikeres számukra, de otthon a gép olajozottan mûködött és a második egymást követõ PL címig ment a gárda, igen kifejezõ stílusban. Giggs 1999/00: 44 mérkõzés, 7 gól.

 

 

2000/01-ben a United harmadik Premier League címét nyerte meg sorban, az elsõ csapat, amely egy ilyen mesterhármast szerzett a Liverpool óta, amely az 1980-as évek elején tette meg ugyanezt. Nyolc pont elõny karácsonykor, sokan a Vörös Ördögök ezen évét mondták a legjobbnak Sir Alex Ferguson alatt. Giggs-szel és a "92-esek", kiegészítve Roy Keane-nel, Andy Cole-lal, Dwight Yorke-kal és még sokan másokkal, nem is nagyon lehetett vitatkozni ezzel az értékeléssel. Az Arsenalt ismét a második helyre szorították vissza, ezúttal 10 ponttal elõzték meg õket, a United pedig hetedszer nyerte meg a Premier League-t kilenc szezon alatt. Egyéni szinten Ryan Giggs lett a szurkolók szerint a harmadik legnagyobb United-játékos, Eric Cantona és George Best mögött. Giggs 2000/01: 36 (9) meccs, 9 gól.

 

 

A klub a 2001/02-es szezon elején megajándékozta Giggs-et egy meccsel a Unitednek tett egy évtizednyi kiemelkedõ szolgálataiért cserébe. A Celtic volt a vendégcsapat és 67000 hazai fejezte ki hódolatát a walesi elõtt, még a tétmeccseket megelõzõen. Ez a szezon egy elkeserítõ idõszak volt a United színvonalához mérve. Éles ellentétben azzal ami volt, a United üres kézzel fejezte be a szezont, 10 ponttal, és két hellyel a duplázó Arsenal mögött. Giggs 2001/02: 32 (8) mérkõzés, 9 gól.

 

 

Giggs a 2002/03-as idényben újabb mérföldkõhöz érkezett, miután bevágta 100. gólját a United színeiben és megtette 500. pályára lépését, hetedik játékosként a United történetében - és még mindig csak a huszas éveiben járt. Egy ritka formahanyatlás miatt a szezon középsõ részében nem sokszor szerepelt, de kiderült, ez csak egy ritka alkalom volt, a United pedig begyûjtötte az újabb bajnoki címét Ryan Giggs fõszereplésével. Kulcsfontosságú pillanat volt Ryan szezonjában, amikor egyenlített a Highburyben az Arsenal ellen - ha az Ágyúsok áprilisban megnyerték volna azt a hatpontos meccset,  Arsene Wenger csapata lett volt a favorit, hogy megtartsa címét.

Giggs 2002/03: 52 (7) mérkõzés, 14 gól.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!