Rooney játszani fog Ecuador ellen

Az angolok menedzsere, Roy Hodgson megerõsítette, hogy Wayne Rooney ott lesz a mai barátságos mérkõzésen, amin az angol csapat Ecuador ellen lép pályára Miamiban, a Sun Life Stadionban.


A United csatára kihagyta a Premier League utolsó 3 fordulóját lágyék sérülés miatt, és a visszatérésére elmúlt péntekig kellett várni. A mérkõzésen Rooney kezdõként kapott helyett, a 66. percig volt pályán, ekkor a liverpooli Raheem Sterling váltotta. Anglia 3-0-ra verte Peru csapatát.

Hodgson szerint a kezdetektõl megadja a lehetõséget Rooney-nak, hogy formába lendüljön a vébé nyitómeccsére, ahol az angol csapat Olaszországgal csap össze június 14-én. A Háromorszlánosok menedzsere elutasította, hogy nyilatkozzon arról, hogy a 28 éves játékos melyik pozícióban fog szerepelni.

"Ez elég egyszerû. Nagyjából 60 percet játszott, mivel nem játszott sokat mielõtt csatlakozott volna hozzánk" - mondta Hodgson.

 

"Úgy gondoljuk, hogy formába fog lendülni és úgy hisszük, hogy elõnyére válik, hogy kezdõként fog szerepet kapni a találkozón."

"Meglátjuk mennyit játszik, ez attól függ, hogy hogyan látjuk az állapotának a javulását. Wayne több poszton is tud játszani, azon a poszton fog játszani, ahol beleillik a csapatba és ahol képes lesz játszani."

"Wayne egy nagyon hasznos játékos abban az értelemben, hogy nem kell meghatároznod, hogy melyik az az egyetlen pozíció, ahol játszhat. Láttuk már középcsatárként, a csatár mögött és a szélen is játszani."

"És ha már ezeket a dolgokat megoldotta igen magas szinten a Manchester Unitedben, akkor nem látom okát, hogy miért ne használhatnám én is ezekben a pozíciókban."
 


Sir Bobby 49 góllal rekorder az angol válogatott történelme alatt, 11 góllal elõzi meg Rooney-t, és a United legendája támogatja az angol csatárt, akirõl úgy gondolja, hogy õ az egyetlen igazi világklasszis játékos a csapatban.

"Wayne játszani fog" - mondta Charlton. "Benne van az a bizonyos plusz. Sikeresen szerepel majd a VB-n. Wayne Rooney az egyetlen olyan, aki eszedbe jut, amikor azon gondolkozol, hogy 'kik a top játékosaink'."

 

"Minden poszton van egy kis kétségem, hogy kinek kellene játszani, kivéve Rooney esetében. Ezt mondtam neki: 'Ha valakinek meg kell döntenie a rekordomat (legtöbb lõtt gól), jobb ha te leszel és nem csalódok benned'. És azt mondta: 'Rendben.' Megvan benne az a minõség, ami a VB-re kell."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!