Svájc legyõzte Ecuadort

Kegyetlen vereséget szenvedett az Antonio Valencia vezette Ecuador, a brazil fõvárosban 2-1-re kapott ki a dél-amerikai csapat Svájctól.


A svájciak - akiket a Bayern egykori menedzsere, Ottmar Hitzfeld irányít - jelenleg a hatodik helyet foglalják el a FIFA világranglistáján és sokan úgy vélték, könnyedén továbbléphetnek csoportjukból, ugyanakkor az ecuadoriak rendkívül motiváltak és nem akarnak senki elõtt meghajolni.

 

Élénken indult a találkozó és Ecuador a 22. percben megérdemelten szerzett vezetést Enner Valencia révén, aki a legmagasabbra emelkedve, közelrõl Diego Benaglio kapujába bólintott.

 

 

Svájc még a szünet elõtt próbált kiegyenlíteni, de nem sikerült feltörnie a makacs védelmet. Szünet után Hitzfeld beküldte a pályára Admir Mehmedit. Ez a döntés meghozta gyümölcsét, hiszen a csereként beállt játékos szinte elsõ labdaérintésébõl gólt fejelt a 48. percben.

 

Az iram csökkenésével úgy tûnt, a csapatok döntetlennel zárják a találkozót, ám Svájc a 93. percben egy gyors ellentámadást vezetett, melyet a szintén csereként beálló Haris Seferovic zárt le góllal, drámai gyõzelemhez segítve nemzeti együttesét.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!